banner388
banner390
banner410
banner408

Bakan Pakdemirli: Çiftçilere 100 bin lira hibe veriyoruz

Çiftçilere yönelik yapılan hibe desteğine ilişkin konuşan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Bir projemiz var. 100 bin lira hibe veriyoruz. Bunu baba oğluna yapmaz. 100 bin lira tarımda bir işe başlamak için önemli bir başlangıçtır" dedi.

banner269

Bakan Pakdemirli: Çiftçilere 100 bin lira hibe veriyoruz

Çiftçilere yönelik yapılan hibe desteğine ilişkin konuşan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Bir projemiz var. 100 bin lira hibe veriyoruz. Bunu baba oğluna yapmaz. 100 bin lira tarımda bir işe başlamak için önemli bir başlangıçtır" dedi.

19 Haziran 2021 Cumartesi 20:23
Bakan Pakdemirli: Çiftçilere 100 bin lira hibe veriyoruz

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Türkiye tarımının genel durumu ve bakanlığın çalışmaları konusunda genel bir değerlendirmede bulundu. Tarım ve hayvancılığın önemine değinen Bakan Pakdemirli, "Tarımda hayat var. Son bir buçuk yıldır yaşadıklarımız bize gösterdi ki hiç bitmeyecek olan bir sektör varsa gıda. Asla ölmediğimiz sürece, hayatta kaldığımız sürece bitmeyecek. Artık tarım daha önemli. Biz bunun önemini anlatmaya çalışıyorduk. Gerçekten artık herkes önemini anladı. Türkiye'de şu an çiftçimizin ortalama yaşı 55 civarında. Bu ne kadar korkutucu görünse de diğer ülkelerde 65 yaş civarında. Bir projemiz var. 100 bin lira hibe veriyoruz. Bunu baba oğluna yapmaz. 100 bin lira tarımda bir işe başlamak için önemli bir başlangıçtır. Son 3 senedir ben bakan olduğumdan beri 10 bin eleman aldık. Devlet ihtiyacı oldukça bu çıkar. Bir de kamuda çalışmak ben tercih etmedim bugüne kadar. İlk defa bakan olarak kamuda çalışıyoruz. Ama tercih eden arkadaşlarımız varsa benim onlara tavsiyem bir yerde mutlaka toprağı eksinler, biçsinler. Gerekirse sıkıntı çeksinler. Zarar etsinler. Ama o geçirdikleri zamanı, tecrübeleri onlara memuriyetlikten daha çok kıymet verecek. Bizim kadınlarımıza, gençlerimize ihtiyacımız var. Üretici olarak ihtiyacımız var. Kamuda da ihtiyaç olursa alırız. Tarım paydaşıysa bizim başımızın üzerinde yeri var herkesin" ifadelerini kullandı.

"VATANDAŞIN SAĞLIĞIYLA OYNAYAN FİRMALARA GÖZ AÇTIRMAYACAĞIZ"

Taklit ve tağşiş ile ilgili konuşan Bakan Pakdemirli, "Kolay para maalesef vatandaşımızı, üreticimizi çekiyor. Böylelikle taklit bir markayı o marka olmadığı halde o markaymış gibi göstermek. Tağşiş ise bu ürün budur deyip başka bir şey olması. Bunların hepsinde önemli bir miktarda bir haksız kar ve haksız rekabet unsuru doğuyor. Bununla ilgili bizim çok önemli bir kanunda değişikliğe ihtiyacımız yoktu. Kanun, yönetmelik vardı. Adamı yakalıyorsunuz, 25 bin lira ceza kesiyorsunuz. Ama o yapmış olduğu tağşiş olayından 10 tonluk tağşiş yaptı. Sizin cezanızı ödüyor, ifşayı da göze alıyor bence bu rezilliktir. Sonradan firma ismini değişiyor devam ediyor. Bu artık bir milli güvenlik meselesi haline geldi. Haksız rekabete göz açtırmayacağız, vatandaşın sağlığıyla oynayan firmalara göz açtırmayacağız. İşini doğru dürüst yapmayanların gıda sektöründe işleri yok. Nereye giderlerse gitsinler. Vatandaşlarımızın şüphelendiği her konuda alo 174 var. Bizi ararlarsa gideceğiz, denetleyeceğiz. Vatandaşlar şüphelendiği konularda bize başvursunlar" şeklinde konuştu.

Son Güncelleme: 19.06.2021 20:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
kerami 2021-06-19 23:27:51

sayın bakan hangi şartlarda hibe vereceginizi de acıklasaydınız ya

Avatar
avni duzceli 2021-06-19 21:22:03

yasasin italatci tarim bakanimizi ciftcinin yaninda durmasi beni sevindirdi hep arkasinda duruyordu..

Avatar
Hassan 2021-06-19 21:53:30

Cebinden mi veriyon

Avatar
Samsunlu 2021-06-20 00:14:11

Baba oğluna nasıl yapsın 100 bini vermek mesele değil ki