banner388

Bakan Kurum'dan flaş deprem açıklaması!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat, deprem tedbirleri hakkında flaş açıklamalarda bulundu.

Bakan Kurum'dan flaş deprem açıklaması!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat, deprem tedbirleri hakkında flaş açıklamalarda bulundu.

02 Mart 2019 Cumartesi 22:47
Bakan Kurum'dan flaş deprem açıklaması!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Türkiye'nin yüzde 66'sının deprem bölgesinde olduğunu belirterek, "Bu durumu bilerek hareket etmeli ve önlemler almalıyız. Bu noktada kentsel dönüşüm önem arz ediyor. Bugüne kadar yaklaşık 594 bin konutta kentsel dönüşüm gerçekleştirdik. Gecemizi gündüze katarak depreme karşı ülkemizi hazırlamaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Bakan Kurum konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Artık vatandaşlarımızın konutlarımızın inşaat sürecini başlatmak istiyoruz. TOKİ, İller Bankası aracılığıyla vatandaşlarımız ne isterse onların yanındayız. Bu hafta deprem haftası ne zaman sağlam konforlu konut inşa etsek, içimiz rahat etse aklımıza deprem geliyor. Ülkemizin yaşadığı acılar geliyor. Ülkemiz deprem felaketinden çok çekti. Ülke topraklarımızın yüzde 66'sı deprem bölgesinde. Bu durumu bilerek hareket etmeli ve önlemler almalıyız. Bu noktada kentsel dönüşüm önem arz ediyor. Bugüne kadar yaklaşık 594 bin konutta kentsel dönüşüm gerçekleştirdik. Gecemizi gündüze katarak depreme kaşı ülkemizi hazırlamaya çalışıyoruz. Tespitlerimize göre yaklaşık 6,7 milyon konut var dönüştürülmesi gereken. Yılda 300 bin konutu dönüştürmek, beş yılda 1.5 milyon, hedefimiz 6,7 milyon konutu en kısa sürede dönüştürmektir" sözcüklerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
DepremMurat Kurum
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.