banner388
banner390
banner410
banner408

Bakan Eroğlu'ndan su açıklaması

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu barajlarda bulunan su seviyesi hakkında bilgi verdi. Bakan Eroğlu, barajlarda bulunan su seviyesinin yüzde 50'den fazla olduğunu belirtti.

banner269

Bakan Eroğlu'ndan su açıklaması

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu barajlarda bulunan su seviyesi hakkında bilgi verdi. Bakan Eroğlu, barajlarda bulunan su seviyesinin yüzde 50'den fazla olduğunu belirtti.

11 Haziran 2018 Pazartesi 20:06
Bakan Eroğlu'ndan su açıklaması

Ordu'da DSİ toplu açılış töreni için bulunan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ordu Valiliğine yaptığı ziyaret sırasında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Barajlarda su doluluk oranı hakkında bilgi veren Bakan Eroğlu, "Biz gerekli bütün tedbirleri aldık. Biz normalde 3 yıl kuraklık olması haline göre tedbir alıyoruz. Suyu dünyada en iyi yöneten ülke Türkiye’dir. Türkiye öyle su zengini değil. Bakmayın buralarda (Karadeniz’de) su nispeten bol ama Anadolu’da, Doğu ve Güneydoğu’da pek çok yerde su sıkıntısı var. Kuraklık var. Yani Rize’de 2 bin 500 milimetre yağış düşerken, bu bölgelerde 250 milimetre yağış düşüyor. En az ihtiyacı ise bin milimetre. Yani dörtte biri nispetinde yağış düşüyor. Geçen yıl 44 yılın en kurak yılını yaşadık 1972’den sonra. Ama iyi ki barajları yapmışız. 525 baraj, bin tane göletle kuraklığı aştık. Zaten geçen seneden suyumuz barajlarda vardı. Şu anda İstanbul’da barajlar yüzde 85 dolu. İzmir’de yüzde 44. Herhangi bir kuraklık riski yok. Özel işletme olarak 344 barajın doluluk oranları yüzde 50’den fazla” şeklinde konuştu.

KARADENİZ SU BOLCA VAR

HES'ler ile ilgili gelen bir soruya ilişkin Bakan Eroğlu, "Onlar zaten suyu kullanmıyor, suyun gücünden istifade ediyor. Suyun satılması söz konusu değil. Hatta buralarda çok taşkın oluyor. Karadeniz’de su fazlası var. Ordu’daki HES’ler bütün Ordu’nun elektrik ihtiyacını karşılıyor. Tabiatı tahrip ettirmiyoruz, dikkat ediyoruz" ifadelerine yer verdi.

Anahtar Kelimeler:
SuOrduBarajBakan Eroğlu
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.