banner388
banner390
banner410
banner408

Bakan Akdağ, Yasama ile Yürütmenin Ayrı Olması Gerektiğini Söyledi

Sağlık Bakanı Akdağ, Türkiye'nin yönetim biçiminin ununu elemiş eleğini asmış Avrupa ülkeleriyle aynı olmaması gerektiğine vurgu yaptı.

banner269

Bakan Akdağ, Yasama ile Yürütmenin Ayrı Olması Gerektiğini Söyledi

Sağlık Bakanı Akdağ, Türkiye'nin yönetim biçiminin ununu elemiş eleğini asmış Avrupa ülkeleriyle aynı olmaması gerektiğine vurgu yaptı.

11 Şubat 2017 Cumartesi 15:11
Bakan Akdağ, Yasama ile Yürütmenin Ayrı Olması Gerektiğini Söyledi

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, referandumda millete büyük görev düştüğünü söyledi.

Yasama-yürütme ayrı olmalı

Türkiye'nin yönetim biçiminin ununu elemiş eleğini asmış Avrupa ülkeleriyle aynı olmaması gerektiğine vurgu yaptı. Daha güçlü bir yönetim için yasama ve yürütmenin birbirinden ayrı olmasına değinid.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, referandum süreciyle alakalı açıklamalarda bulunurken devletin Nisan ayından itibaren istikrarlı bir şekilde hizmetin geleceği bir yapıya bürüneceğini dile getirdi. Bakan Akdağ, Yapmaya çalıştığımız budur. Güçlü bir meclis öte taraftan doğrudan seçilen cumhurbaşkanı ile güçlü bir yürütme Türkiye’yi Allah’ın izniyle arzuladığımız, özlediğimiz, muhasır medeniyetler üzerine uçurarak götürecektir. Bizim şartlarımız ve çevremiz itibariyle dünyada başta Müslüman ülkeler olmak üzere, mazlum ülkelerin Türkiye’de beklentileri itibariyle, bizim milletimizin bizden beklentileri itibari ile koşarak iş yapmaya ihtiyacımız var.

Ununu elemiş eleğini asmış ülkelerle Türkiye aynı olamaz

Biz yürüyerek iş yapamayız. Biz unu elemiş eleğini asmış zengin Avrupa ülkelerinin yönetim biçimleri ile Türkiye’nin yönetim biçimi aynı olamaz. Kaldı ki İtalya’da bir örneğini gördük. İstikrarı sağlamak üzere farklı kanunlar yaptı. Türkiye artık Allah’ın izniyle Nisan’da kir referandumla birlikte Cumhurbaşkanını seçen ve o cumhurbaşkanı ile 5 sene boyunca istikrarlı bir biçimde hizmet edeceğini bildiğimiz, hizmetin geleceğini bildiğimiz bir yapıya bürünüyor. Bir taraftan da gençlerin önü açılıyor. Bunu muhalefet çevresi küçümsüyor ama bunu asla küçümsememek lazım. Biz bir taraftan 18 yaşındaki gençlere seçme hakkı veriyoruz, artık sen ülkeyi yönetenleri seçebilirsin o yaşa geldin diyoruz, hala anayasamız bu gençlerin seçilme hakkı olmadığını söylüyor.

Bu büyük bir çelişki. Buranın diğer ülkelerden bir farklılığı var. Özellikle Avrupa ülkelerinde bir farklılığı var. Bizim nüfusumuzun büyük bir kısmı genç. Türkiye’de yaş ortalaması 31’dir. Biz gençlerimize güveniyoruz. Yeni anayasa değişikliği sadece yeni cumhurbaşkanlığı sistemi ile ilgili değil, buna benzer başka güzelliklerde getirdiğini bilmemiz gerekiyor. Her ne kadar kendi tarihleri tek adamlıkla ve darbe şakşakçılığı ile geçmiş birileri, bu meseleye sahip çıksalardı, milletimizin feraseti bu yeni yönetimle İnşallah Nisan ayında getirip Türkiye’nin yönetimi olarak belirleyeceğine ben inanıyorum” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.