banner388

Bağışlanan organlara sis engeli

Ordu'da geçirdiği motosiklet kazası sonrasında beyin ölümü gerçekleşen gencin organları 3 kişiye umut oldu.

Bağışlanan organlara sis engeli

Ordu'da geçirdiği motosiklet kazası sonrasında beyin ölümü gerçekleşen gencin organları 3 kişiye umut oldu.

10 Nisan 2018 Salı 10:31
Bağışlanan organlara sis engeli

Ordu'da motosikletten düşerek ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşen 17 yaşındaki gencin organları 3 kişiye umut oldu. Gencin 2 organı ise, Ordu-Giresun Havalimanına uçağı inememesi sonucu alınamadı.

Ordu'nun Korgan ilçesi Çiftlik Mahallesi'nde meydana gelen kazada 17 yaşındaki Kemal Yardım, kullandığı motosikletin kontrolünü kaybetti. Beton zeminde bir süre sürüklenen ve sonrasında motosikletten düşen genç, kazada ağır yaralandı.

Yaralı genç, kaza yerindeki ilk müdahalenin ardından önce Fatsa Devlet Hastanesine, ardından Altınordu ilçesindeki özel bir hastaneye sevk edildi. Hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen Yardım'ın beyin ölümü gerçekleşti.

UÇAK İNEMEDİ, KALP VE AKCİĞER ALINAMADI

 
Ailesinin organları bağışlama kararı almasının ardından Samsun, Trabzon ve Erzurum’dan organ nakli ekipleri geldi. Gencin 2 böbreğinden birisi Trabzon ve Samsun'a karaciğeri ise Erzurum'a gönderildi.

İstanbul’dan kalp ve akciğeri almak için gelen ekipleri taşıyan uçak sis nedeniyle Ordu- Giresun Havalimanına inemeyince bu organlar vücut ömrü tamamlanınca alınamadı.

Kaynak: İHA

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.