banner388
banner390
banner410
banner408

Ayder Yaylası'nda Yıkım Kararı!

Rize'nin Çamlıhemşin İlçesi'nde bulunan Ayder Yaylası'nda kaçak yapılaşmayla mücadele kapsamında 158 bina için yıkım kararı çıktı.

banner269

Ayder Yaylası'nda Yıkım Kararı!

Rize'nin Çamlıhemşin İlçesi'nde bulunan Ayder Yaylası'nda kaçak yapılaşmayla mücadele kapsamında 158 bina için yıkım kararı çıktı.

12 Temmuz 2016 Salı 16:11
Ayder Yaylası'nda Yıkım Kararı!

Rize'de Çamlıhemşin Belediyesi Meclisi, Ayder Yaylası'ndaki 290 yapıdan 158'i hakkında, kaçak ve ruhsata aykırı olduğu gerekçesiyle yıkım kararı aldı. Kaçak yapıların yıkılması amacıyla açılan yıkım ihalesine katılan firma olmayınca kaçak yapılar da yıkılamadı.

Çamlıhemşin İlçesi'nde yer alan her geçen gün doğal güzelliğinin yitiren ünlü Ayder Yaylası, 1987 yılında Bakanlar Kurulu kararı ile Turizm Merkezi ilan edildikten sonra gelişigüzel yapılaşma başladı. 1994 yılında Milli Park, 1998 yılında ise Doğal SİT alanı ilan edilerek koruma altına alınan Ayder, 2006 yılında da Bakanlar Kurulu Kararı ile 'Kültür ve Turizm Koruma Gelişim Bölgesi' ilan edildi.18 yılda ise hiçbir şekilde koruma imar planları hazırlanamadı.

158 bina için yıkım kararı Çamlıhemşin Belediyesi Meclisi, Ayder Yaylası'ndaki 290 yapıdan 158'i hakkında, kaçak ve ruhsata aykırı olduğu gerekçesiyle yıkım kararı aldı.

Yayladaki 55 derece sıcaklıktaki şifalı kaplıca suyunun romatizmal hastalıklar, iç hastalıkları, kadın hastalıkları ve cilt hastalıklarına iyi geldiği belirtiliyor. Yaylada ayrıca 2004 yılından itibaren ülkemizde ilk defa gerçekleştirilen helikopterle kayak sporu 'Heliski' ile de ismini dünyaya duyurdu.

Son Güncelleme: 28.07.2016 11:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.