banner388

Avrupa Komisyonu'ndan Şok Türkiye Raporu

Avrupa Birliği, Türkiye ile ilgili bir rapor yayınladı.

Avrupa Komisyonu'ndan Şok Türkiye Raporu

Avrupa Birliği, Türkiye ile ilgili bir rapor yayınladı.

29 Mayıs 2019 Çarşamba 22:29
Avrupa Komisyonu'ndan Şok Türkiye Raporu


Raporla ilgili açıklamayı Avrupa Komisyonu’nun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Johannes Hahn gerçekleştridi. . Hahn, Avrupa Parlamentosu Dış İlişkiler Komitesi'nde Türkiye'yi de yakından ilgilendiren ve 7 ülkeyi kapsayan genişleme paketini sundu. Raporda önceki senelerde olduğu gibi Türkiye'de insan hakları ve demokrasi konularında ciddi bir gerileme olduğu belirtilirken ilk defa ekonomi ve serbest piyasa konusunda endişeler öne çıkarıldı. Euronews’ün haberinde Türkiye’de insan hakları ihlallerinin derinleştiğini ve ekonomi dahil birçok alanda ‘geriye gidildiğini’ söyleyen Hahn’ın ‘Türkiye AB’den uzaklaşmaya devam ediyor” dediği bildirildi.

Ankara ile yapılan mülteci anlaşmasından ise memnun olduklarını belirten Hahn, “Ortak çıkarlarımız doğrultusunda işbirliğimiz devam ediyor” dedi.

Avrupa Komisyonu’nun raporunda ilk kez ekonomide piyasa ekonomisinin işleyişine dair endişe vurgusu yer aldı. Raporda yerel seçimlere de geniş yer verildi. Raporda, YSK’nın İstanbul’daki seçimleri tekrarlama kararının YSK’nın güvenilirliğine zarar verdiğine dair ifade vurgulanırken, “Demokratik seçim sürecinin temel amacına terstir” yorumu yapıldı.

Raporun ardından Ankara’dan beklenen geldi. Dışişleri Bakan Yardımcısı Faruk Kaymakcı, “Türkiye, AB İlerleme Raporu’ndaki yapıcı eleştirileri dikkatlice not aldı. Haksız eleştirileri kabul etmek mümkün değil. Avrupa Birliği’nin bu raporu AB’nin kendi varoluş çatışmalarını gözler önüne seriyor. Türkiye, AB’nin parçasıdır, Türkiye Avrupa’dır. AB kendi iç sorunlarından kaynaklanan ön yargıları nedeniyle ülkemize maalesef tarafsız yaklaşamamakta ve Türkiye’deki mevcut durumu doğru tespit edememektedir” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Canik 55 2019-05-29 22:57:41

Adamlar taa oralardan görüyor da biz içinde yaşadığımız halde göremiyoruz.

Avatar
Cemalettin Özcan 2019-05-30 11:37:06

Şok olacak bir şey yok, Ülkemiz Hukuk Demokrasi Yönünde çok gerilerde kaldı ve hatta her gün daha da kötüye gidiyor .Bunu gözleri olan herkes görür ama görmek istemeyenler ise dış GÜÇLER diyerek aklimizla alay ediyorlar.Önce aynaya bakmamiz gerekir

Avatar
Ali 2019-05-30 04:44:35

Hayaller kanada isviçre gerçekler kuzeykore. Adamlar hakli beyler dağilin....

Avatar
Mevlut 2019-05-30 09:58:04

Gerçekker bu kimse özgür değil artik. Hak adalet yok. Haksuzlik hukuksuzluk yandaşlik var. Akpcye oy verdim 3 defa ama finalde gelinen yer bu.