banner388

Av yasağı o tarihte başlıyor

Denizlerde av yasağının başlamasına az bir süre kaldı.

Av yasağı o tarihte başlıyor

Denizlerde av yasağının başlamasına az bir süre kaldı.

13 Nisan 2018 Cuma 23:37
Av yasağı o tarihte başlıyor

Denizlerde uygulanacak av yasağı 15 Nisan-1 Eylül arası geçerli olacak. Giresun Piraziz Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Hamdi Arslan av yasağıyla ilgili açıklama bulundu.

Denizlerde balıkçılığın uzun süreliğine yasaklanması gerektiğini savunan Arslan, "2017-2018 avcılık sezonu istediğimiz doğrultuda gitmedi. Her ne kadar ilk 3-4 ay biraz avcılık olsa bile 2018’in ilk 4 ayında avcılık yok denecek kadar az oldu. Palamutla sezonu açtık ama istediğimiz şekilde av yapamadık. Sadece kısım kısım bazı yerlerde gündelik avcılık yapıp geçirdik. Hamsi ise Ekim ayı sonu Kasım ayı civarından yaklaşık 1,5 aylık bir sezon geçirdi ama Aralık ayı itibariyle hamsi avcılığı da bölgemizde yapılamadı. Hamsi 2017 sonunda kıyılarımızı terk ederek karşı kıyılara geçti. Yani bu da demek oluyor ki sezon bitmeden önce gırgır tekneleri limanlara çekildi ve erkenden sezonu kapatmış oldu“ dedi.


Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce yapılan açıklamada ise "15 Nisan-15 Haziran 2018 tarihleri arasında her türlü istihsal vasıtası ile kalkan balığı avcılığı yasaktır. Kalkan balığı satışı yapan balıkçılarımızın eğer varsa ve yasal sürede tüketilemeyecekse stoklarında bulunan kalkan için yasak başlamadan önce ilgili müdürlüklerimize başvuruda bulunarak stok tespit tutanağı düzenletmeleri gerekmektedir” ifadelerine yer verildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.