banner388

Aşure Günü Ne Zaman?

İslam aleminde mübarek günlerden sayılan Aşure Günü 2016 yılında hangi güne denk geliyor?

Aşure Günü Ne Zaman?

İslam aleminde mübarek günlerden sayılan Aşure Günü 2016 yılında hangi güne denk geliyor?

30 Eylül 2016 Cuma 17:23
Aşure Günü Ne Zaman?

İslam aleminde Hicri Yılbaşı ve Muharrem ayı sevinci yaşanırken 2016 yılı Aşura Günü'nün hangi güne denk geldiği de merak edilenler arasında. Peki bu sene aşure günü ne zaman?

Muharrem ayının 10. günü olan aşure günü 11 Ekim 2016 Salı gününe denk geliyor. Aşure ayında dağıtılan aşure ile insanlar arasındaki muhabbeti sevgiyi kaynaşmayı daha da arttırıp karşılıklı güven ve sevgiye dayalı bir toplum oluşmasına hizmet ediyor.

Aşure Nasıl Yapılır?

Malzemeler:

2 su bardağı buğday ,
1 su bardağı kuru fasulye,
1 su bardağı nohut,
2 su bardağı kuru kayısı,
Yarım su bardağı sarı üzüm,
15 adet kuru incir,
Yarım çay bardağı kuş üzümü,
2 adet portakalın kabuğu (rendelenmiş),
3.5 su bardağı toz şeker,
Yarım su bardağı süt.

Aşure Yapılışı

1 gece önce buğdayı ve kuru fasulyeyi sıcak suda ıslatılır, nohudun içine tuz ilave edip sıcak suda ıslatılır. Daha sonra nohutun suyu değiştirilip 1 saat haşlanır, kuru fasulyenin suyu da değiştilip 15 dakika haşlanır. Nohut ve kuru fasülye ayrı tencerelerde haşlanır. İncirleri küçük küçük doğranıp suda haşlanır ve suyunu süzülür. Kuş üzümleri 5 dakika kaynatılır ve suyu süzülür. Kayısılar da küçük küçük doğranıp 2 su bardağı suda şişene kadar haşlanır(suyunu dökmüyoruz). Sarı üzümler 1 su bardağı suda şişene kadar haşlanır (suyunu dökmüyoruz). Buğday bol suda yıkanıp suyu süzülür. Buğday, haşlanmış nohut ve haşlanmış kuru fasulye düdüklü tencereye koyulur, içine 7 su bardağı suyu ilave edelir ve 30 dakika haşlanır. (kendi düdüklünüzün pişirme süresi farklı olabilir). Düdüklü tencerede haşlanan malzemeler tencereye boşaltılır, sonra tekrar 7 su bardağı su ilave edip 15 dakika daha orta ateşte kaynatalır. Daha sonra toz şekeri ilave edilip  kaynatılır,
 35 dakika kaynadıktan sonra sarı üzümler ve suyuyla birlikte kayısılar ilave edelir. 50 dakika olduğunda süt, incirler ve portakal kabuğu rendesini ilave edilir. Kaynama süresi 1 saat olduğunda üzümler de ilave edilip ocaktan alınır.

Son Güncelleme: 30.09.2016 17:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.