banner388
banner390
banner410
banner408

Askerleri taşıyan otobüs kaza yaptı

İstanbul'dan Tokat'a acemi birliğindeki askerleri taşıyan yolcu otobüsü Kastamonu'da bir çekiciyle çarpıştı. Yaşanan bu kazada otobüs şöforü ve muavin hayatını kaybederken, 34 asker ile 6 sivil vatandaş yaralandı.

banner269

Askerleri taşıyan otobüs kaza yaptı

İstanbul'dan Tokat'a acemi birliğindeki askerleri taşıyan yolcu otobüsü Kastamonu'da bir çekiciyle çarpıştı. Yaşanan bu kazada otobüs şöforü ve muavin hayatını kaybederken, 34 asker ile 6 sivil vatandaş yaralandı.

01 Kasım 2018 Perşembe 12:30
Askerleri taşıyan otobüs kaza yaptı

İstanbul'dan Tokat'a acemi birliğindeki askerleri taşıyan İsmail Hakkı Toptan idaresindeki 35 BML 277 plakalı yolcu otobüsü, Kastamonu’nun Tosya ilçesi D-100 karayolu Suluca köyü Mevkiinde önünde seyreden 20 yaşındaki Yusuf Taş yönetimindeki 34 RUF 35 plakalı çekiciyle çarpıştı.

Yaşanan kaza sonucunda otobüs şoförü İsmail Hakkı Toptan ile muavin Emre Çakır Gürgör, otobüs içerisinde sıkışarak hayatını kaybederken, otobüsteki 34 asker ile 6 sivil vatandaş yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla Tosya Devlet Hastanesine kaldırılırken, durumu ağır olan yaralıların bazıları, Kastamonu Devlet Hastanesine sevk edildi. 


KAzayı anlatan yaralı askerlerden biri, "Otobüste uyuyordum, saat 06.00-06.30 arasındaydı galiba, bir ses duydum, baya gürültülü bir sesti. Biri yere vurduk sandım, gerçekten bir şeyler oldu zannettim. Bir ses koptu ve savrulmaya başladık, Herkes hep bir ağızdan bağırmaya başladı. Baktığımda önümüzde bir tır vardı. Neredeyse tırın üzerinde duruyorduk. Şoför ile muavini gördüm, baya kötü bir durumlardaydı. Birkaç kişi de yerlerde yatıyordu. Bende olayın etkisiyle dona kaldım, hiçbir şey yapamadım. Sonra dışarı çıktım ve ambulansların gelmesini bekledik. Baya bir kötü olduk, çünkü herkes kötü oldu. Otobüstekilerin hepsi de askerdi, birkaç tane sivil vatandaş vardı. Ben, Tokat’a askere gidiyordum. Diğerleri de benim gibi askere gidiyordu” dedi. 

Bir başka asker ise, “Kaza olduğu zaman ben yatıyordum, su içmek için kalktım. Kalktığım gibi kafamı yerde buldum. Ayaklarımda havadaydı. Bir anda elimi yüzüme koydum, başımdan kanlar geliyordu. Muavin ile otobüs şoförü ölmüştü, ondan sonra ambulansla beni hastaneye kaldırdılar” şeklinde konuştu. 

Kazada yaralananların isimleri

Ersoy Geçer, İsmail Can, Ali Gündük, Mertcan Koz, Nihat Kılıç, Mehmet Ali Ulaca, Ali Gövce, Ferdi Aygün, İbrahim Özdemir, Ercan Baran Bay, Abdulmecit Özcan, Burak Zeytun, Onur Havakara, Hakkı Yusuf Korkmaz, Hüsmen Akman, Mehmet Ali Gebeş, Recep Artuç, Berkay Altmış, Mehmet Gölet, Yusuf Arda, Necmettin Kartal, Abdullah Cankur, Yunus Emre Çelik, Harun Algan, Ahmet Özgün, Hamit Kolasalı, Ümit Yılmaz, Ahmet Yavuz, Seyithan Buzkartaca, Mustafa Şengül, Canberk Karalar, Serhat Vodina, Evren Kara, Yasin Koz, Ferhat Çoban, Yusuf Emre Geçer, Metin Koz, Burak Kaan Demir, Alpay Karalar, Yusuf Taş. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.