banner388

Araç sahipleri dikkat! Plakalarda yeni dönem başlıyor

Sahte plakaların önüne geçmek için değişikliğe gidiliyor. Yenin plakaların benzeri üretilemeyecek.

Araç sahipleri dikkat! Plakalarda yeni dönem başlıyor

Sahte plakaların önüne geçmek için değişikliğe gidiliyor. Yenin plakaların benzeri üretilemeyecek.

06 Şubat 2018 Salı 13:51
Araç sahipleri dikkat! Plakalarda yeni dönem başlıyor

Araçların satış, devir ve tescil işlemlerindeki değişiklikler ile birlikte sahte plakaların önüne geçilecek.

Hürriyet'te yer alan habere göre, yönetmelikteki değişikliğe göre, plakalar, tabakasında 10x10 milimetrelik bir alana sığacak şekilde, yatay 100 milimetre ve dikey 50 milimetre aralıkla tekrar eden kare kutucuklar içinde ay yıldız ve TR güvenlik işaretleri bulunan yansıtıcılı folyo ile kaplanacak. Sahte plakaların satışının önüne geçmek amacıyla gidilen düzenleme ile birlikte güvenlik işaretleri yansıtıcı üst tabakanın imalatı aşamasında, reflektif tabakanın içinde ayrılmaz bir bütün olarak üretilecek.

BENZER PLAKALAR ÜRETİLEMEYECEK

Plakalar üzerinde yapılan değişiklik ile birlikte 'güvenlik işaretleri' fiziksel ve kimyasal yollarla çıkarılamayacak. Fotoğraf, fotokopi, baskı, hologram ve diğer görüntü işlemleri ile benzeri üretilemeyecek plakalarda, güvenlik işaretleri takılı tescil plakası, aracın 1.8 metre önünde veya arkasında ayakta durulduğunda ve 30 derecelik bir açıyla bakıldığında görülebilecek. Araca 1 metreden fazla yaklaşıldığında veya 4 metreden fazla uzaklaşıldığında ise güvenlik işaretleri görülemeyecek.

Son Güncelleme: 07.02.2018 12:35
Anahtar Kelimeler:
Plaka
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
misafir 2018-02-06 14:38:31

her zaman aynı benzer uygulama yapıldı fakat her zaman da sahtesi yapıldı vatandaş olarak bu konulara üzülüyoruz