banner388

Antijen Testi Uygulamasına Geçiliyor

Türkiye’de ki antibiyotik kullanımını azaltmak için Sağlık Bakanlığı tarafından yeni bir uygulamaya geçiliyor

Antijen Testi Uygulamasına Geçiliyor

Türkiye’de ki antibiyotik kullanımını azaltmak için Sağlık Bakanlığı tarafından yeni bir uygulamaya geçiliyor

24 Ocak 2017 Salı 13:36
Antijen Testi Uygulamasına Geçiliyor

Türkiye’de ki antibiyotik kullanımını azaltmak için Sağlık Bakanlığı tarafından yeni bir uygulamaya geçiliyor. Bu uygulama ile  5 dakika içinde antibiyotiğe gerek var mı yok mu anlaşılacak.

Gereksiz antibiyotik kullanımının önüne geçmek maksatlı yapılan uygulamayla bu anlamda oluşan maddi anlamda ki yükünde yarattığı ağırlıktan kurtulmak isteniyor. Boğazdan alınacak sürüntü örneği ile yapılacak olan antijen uygulamasıyla 5 dakika içinde antibiyotik kullanımına gerek olup olmadığı anlaşılacak.

Toplumda yerleşmiş olan kanı, nezle grip gibi vakalara yakalandığında hemen insanların antibiyotik kullanımına yönelmesi bu anlamdaki tüketimin artmasına neden oluyor. Bakanlığında bu kapsamda gerçekleştirmiş olduğu çalışmayla kullanım oranını en aza indirgemeyi planlıyor.

Sağlık Bakanlığının tahsis ettiği antijen testi uygulamasıyla şüpheli görüldüğüne inanılan bir hastanın 5 dakika içerisinde antibiyotik ilaç kullanımına gerek olup olmadığı anlaşılacak.  Başka bir çok ülkede olduğu gibi Türkiye’de de bu oranın yüzde 12’lere düşürmek isteniyor. Antibiyotiğin grip oluşumundaki virüslere çok etkide bulunmadığı söylenirken bilinçli kullanımın önü açılmak isteniyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
sanane-banane 2017-01-24 19:41:45

antibiotik banane... DNA - RNA veritabanı oluşturma şahane:)