banner388

Anneler Günü'yle İlgili Hiç Bilmedikleriniz

Anneler günü kutlamaları ülkelere, kültürlere göre değişiklikler gösterir.

Anneler Günü'yle İlgili Hiç Bilmedikleriniz

Anneler günü kutlamaları ülkelere, kültürlere göre değişiklikler gösterir.

12 Mayıs 2019 Pazar 12:38
Anneler Günü'yle İlgili Hiç Bilmedikleriniz

Anneler Günü Nereden Geliyor

Kimi kaynaklarda geçen bilgilere göre, Anneler Günü kutlamaları, eski Yunan uygarlıklarında, Tanrıların annesi olan Rhea'yu onurlandırmak için yapılan bahar kutlamalarına dayanmaktadır.
Anneler Günü'nün günümüz kökenleri, Amerika Birleşik Devletleri'nde geleneği kurmak için iki önemli kadına yani Julia Ward Howe ve Anna Jarvis'e arfedilebilir.

1870 yılında Julia Ward Howe Anneler Günü'nü her yıl kutlamak için çağrıda bulundu.

Başka kaynaklara göre ise 1800 lerin sonunda Juliet Calhoun Blakely, Michigan'da Anneler Günü'nü başlattı.

Amerika'da tatil olan bu özel güne, diğer ülkeler ve kültürler tarafondan kabul edildiğinde ise farklı anlamlar yüklenerek farklı tarihlerde kutlanılmaya başlandı. Birleşik Krallık'ta, başlangıçta dine bağlı bir gün olmasına karşı kiliseye olan bağlantılarını giderek yitirdi. 
Çoğu kişi ise, Anneler Günü'nün çiçek mağazaları, kuyumcular, restoranlar ve mağazalar için ticari bir kapı olduğuna inanıyor. 

Anneler Günü Önemi

1694 yılında doğan Jarvis, 13 çocuklu bir annenin 10'uncu çocuğuydu. Kardeşlerinden bir çoğu ölmüş, hayatta kalan 4 çocuktan biri ise Anna'ydı. Annesi Ann Maria, Batı Virginia'lı savaş karşıtı aktivist bir öğretmendi. Sağlık koşullarını iyilşetirmek istediği askerlere kendini adamıştı. Amerikan İç Savaşı'ndan sonra anneler için 'Arkadaşlık Günü' adıyla bir gün bulmuş ve bu günün barış, huzur ve seferberlik için mühim olduğunu söylemişti. Anna'nın ise annesi öldükten sonra bu günü ona ithaf ederek 'Anneler Günü'nü ilan ettiği söylenir.

Anahtar Kelimeler:
Anneler Günü
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.