banner388

Amasya'nın hedefi 700 bin turist

Şehzadeler şehri Amasya bu yıl içerisinde 700 bin turist ağırlamayı hedefliyor.

Amasya'nın hedefi 700 bin turist

Şehzadeler şehri Amasya bu yıl içerisinde 700 bin turist ağırlamayı hedefliyor.

19 Nisan 2018 Perşembe 09:28
Amasya'nın hedefi 700 bin turist

Şehzadeler şehri Amasya'yı ziyaret eden turist sayısı her yıl artmaya devam ediyor. 2017 yılında 615 bin 907 yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Amasya'nın 2018 yılı hedefi ise 700 bin olarak açıklandı.

BU YIL HEDEF 700 BİN

Amasya İl Kültür ve Turizm Müdürü Hakan Karaman yaptığı açıklamada 2017 yılı ilk 3 aylık konaklama sayısı 60 bin iken 2018 yılı ilk 3 aylık konaklama sayısı 67 bin kişidir. Ziyaretçi sayısı ise geçen yılın ilk 3 ayında 40 bin iken bu yılın ilk 3 ayında 52 bin kişi oldu. Geçen yıl yerli ve yabancı turist sayımız 615 bin 907. Bu yılki hedefimiz 700 bin turist sayısına ulaşmak” dedi.

CUMHURİYETİN EN ÖNEMLİ YAPILANMA KARARI ALINDI

Amasya'nın tarihi ile ilgili bilgi veren Karaman, “Kalkolitik Çağ'dan Tunç Çağı'na, Hititler'den Frigler'e, Kimmerler'e, İskit, Medler, Pers egemenliği, Mitridates Krallığı, Roma egemenliği, Bizans dönemi, Büyük Selçuklu dönemi, Damişmendliler, Osmanlılar ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kale şehri olarak medeniyetlere kucak açmış, krallar ve sultanların hakimiyetlerini birbirine devrettiği, 7’si sultan olmuş 12 Osmanlı şehzadesinin valilik yaptığı Amasya Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde Cumhuriyet'e giden yolun en önemli yapılanma kararlarının alındığı Cumhuriyet'in ilk yazılı belgesi Amasya Tamimi’nin tüm yurda duyurulduğu kent olarak tarihimizde yerini almıştır” diye konuştu.
 

Anahtar Kelimeler:
AmasyaTuristAmasya Haber
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.