banner388

Altın Fiyatı Yükselince Çaresi Bez Pastalar Oldu

Son dönemlerde altın ve dövizlerde yaşanan hareketlilik rakamları odlukça yukarı seviyelere çıkarınca vatandaşta çareyi farklı alternatiflerde aramaya başladı

Altın Fiyatı Yükselince Çaresi Bez Pastalar Oldu

Son dönemlerde altın ve dövizlerde yaşanan hareketlilik rakamları odlukça yukarı seviyelere çıkarınca vatandaşta çareyi farklı alternatiflerde aramaya başladı

24 Ocak 2017 Salı 10:59
Altın Fiyatı Yükselince Çaresi Bez Pastalar Oldu

Son dönemlerde altın ve dövizlerde yaşanan hareketlilik rakamları odlukça yukarı seviyelere çıkarınca vatandaşta çareyi farklı alternatiflerde aramaya başladı.

Vatandaşın cebindeki para azaldıkça ya da dövize ve altına zam geldikçe insanlarda alışkanlıklarında farklılar yaratmanın yollarını aramaya başladı.

Türk toplumunun alışkanlık kazanmış davranış şekillerinden biridir. Yeni doğan bebeğin ailesine yapılması istenen ziyaret şekli. Ziyarette hediye olarak da bebeğe verilen altın.  Fakat son zamanlarda gerçekleşen altındaki yükseliş vatandaşları farklı alternatiflere yöneltmiş durumda.

İzmir’in Karşıyaka ilçesinde hizmet veren bir pastane, bir bebek sahibi olmasının ardından yaptığı pastalarla bebek görmeye giden ailelerin kesesini rahatlattı. Altın fiyatlarının çıkması ile bez bebek pastalarını alternatif olarak kullanan ebeveynler, yeni doğan bebekleri görmek için uygun fiyatlı bez pastaları kullanıyor. Bebek ziyaretlerinin vazgeçilmezi çeyrek altın fiyatının 242 TL’yi bulmasıyla bez pasta satışları artarken, satışı yapan üreticiler siparişlere yetişmeye çalışıyor

Her şeyin bir bebeğinin olması ile başladığını anlatan bez pastanın fikir sahibi Begüm Dokuyan, “Fikir anne olduktan sonra aklıma geldi. Bir çocuk için en gerekli şeylerden bir tanesi çocuk bezi. Bu yüzden pastane sektöründe olduğumuz için bez pastalar yapmayı düşündük ve gelen müşterilerimiz açısından da çok fazla talep gördü. Bez pastalarda peluş ayıcığı, çorabı, tulumu, biberonu her türlü hediye aksesuarları bulunmaktadır. Ayrıca küçük hediye sepetlerimiz de var içinde çikolatası, bebe yağı, şampuanı, sabunu, önlüğü, askılı atleti tüm her şeyi bir kutuya süsleme şeklinde hazırladık. Benim çocuğum olduktan sonra hep ayrı ayrı hediyeler aldım; bezdi, biberondu, atletti. Bunları bir araya getirip de satmanın daha iyi olacağını düşündüm ve bu şekilde süsleyip şık bir hediye paketi haline getirip vermek daha güzel oldu” dedi.

Anahtar Kelimeler:
BebekAltınBez Pasta
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.