banner388

Aile hekimlerinden iş bırakma eylemi

Bugün Aile Sağlık Merkezi'ne giden vatandaşlar muayene olamadan geri dönmek zorunda kaldılar. Ülke genelinde ASM çalışanları, Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği’ne karşı 16 Ağustos'ta iş bırakma kararı aldı.

Aile hekimlerinden iş bırakma eylemi

Bugün Aile Sağlık Merkezi'ne giden vatandaşlar muayene olamadan geri dönmek zorunda kaldılar. Ülke genelinde ASM çalışanları, Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği’ne karşı 16 Ağustos'ta iş bırakma kararı aldı.

16 Ağustos 2021 Pazartesi 19:54
Aile hekimlerinden iş bırakma eylemi

Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu’nun Basın Yayın Medya Komisyonu Üyesi,  Aile Hekimi Dr. Canan Tanrıver, pandemi boyunca aile hekimleri ile ilgili  “Ülkemizde pandemi sürecinde hakları sürekli ertelenen, koruyucu malzemelerinin verilmesinden esnek mesaisine kadar göz önüne getirilmeyen çalışma koşulları, pandemiye uyumlu hale getirilmeyen bir meslek grubu var: ‘Aile Hekimliği’… Bizler hastaneler poliklinik hizmeti vermediğinde hasta bakıyorduk. Ülke geleceğini de ertelemedik. Gebe bakımları, bebek izlem ve aşılarımızı aksatmadan hastanelerin eksik hizmetlerini kapatmak için var gücümüzle halkın genel sağlığı ve Covid-19 hasta izlemleri için çalıştık. Salgında hayatını kaybeden meslektaşlarımız için illiyet aranmadan ‘Meslek Şehidi’ unvanı ve haklarının tanınmasını talep ettik, alamadık. Ülkemizin içinde bulunduğu durumdan çıkması için çalışma saati kavramımız olmadan büyük emekler verdik. 8 aydır da tüm bu hizmetlerimizin yanında bakanlık programındaki toplumsal Covid-19 aşılarını yapıyoruz. Her bireyi tek tek sorguluyor, sağlığına önem veriyoruz.” ifadelerini kullandı.

SAĞLIK BAKANLIĞI'NDAN GERİ ADIM

Sağlık Bakanlığı, yönetmelikte değişiliğe gitti. Değişiklikle ilgili AHEF Başkanı Dr. Özlem Sezen, “Bizim şu anki hak edişlerimizi alabilmemiz için, kronik hasta takibini belli bir yüzde üzerinde yapmamız gerekiyordu. Yani maaşımızı alabilmemiz için elimizdeki işlerin üzerine, bizim için belirlenen bu yüzdenin üzerinde iş yapmamız gerekiyordu. Bu fazladan işi yapmamamız halinde, yüzde 10 maaş kesintisi oluyordu. Bizim mücadelemiz, eylem planımız, bakanlık ile yaptığımız görüşmeler sonucunda bu düzenlemede değişikliğe gidildi. Yüzde 10 kesinti kaldırıldı” açıklamalarında bulundu.

Son Güncelleme: 16.08.2021 20:04
Anahtar Kelimeler:
Aile HekimleriEylem
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
asm 2021-08-17 01:07:22

babanın dükkanını mı kapatıyorsun 15 bin maaş alıyorsun nankör, alayının görevine son verin bunların, bulunmaz hint kumaşı değilsiniz, ekmeğinin kıymetini bilecek onlarca vatan evladı elbette vardır

Avatar
Murad 2021-08-17 03:31:06

Bakın işinize rahatlık batıyor size son model arabalara binip yüksek maaş alıyonuz Allahtan daha ne istiyonuz durumu olmayan aileler var birazda ahirete çalıs Allah için birşeyler yap o zaman erkeksin işte yaniii

Avatar
Serkan 2021-08-17 09:48:43

Sanki çok iş yapıyorlar görüyoruz.

Avatar
asmm 2021-08-17 12:30:39

sanki işinizi çok düzgün yapıyorsunuz bırakın

Avatar
ayakkabı kutusundaki dolarlar 2021-08-17 12:37:12

beğenmeyen istifa etsin !

Avatar
Dffhh 2021-08-17 13:46:55

Sanki kuyumcu dükkanı çok isyapiyosuzda napiyosun gelen hastaya amaliyatmi yapiyosun veriyoruz parolu buyani yadahastaneyegit

Avatar
hasan emin 2021-08-17 15:10:03

bende dün gittim asm ye bakanlıktan yazı geldi bugün sadece covid aşısı vurulacak muayene ve reçete yazımı yok dediler. kafalarına göre iş bırakıyorlar. 15 inde maaşı takır takır almasını biliyorlar ama.

Avatar
Ali55 2021-08-17 15:35:52

Babanızın dükkanı mı orası da kapatıyorsunuz devletin kurumunu kapatanı devlet kapı önüne koymalı