banner388

Afet bölgesinde ekmeğe zam 'pes' dedirtti...

Batı Karadeniz'de yaşanan sel felaketinden etkilenen şehirlerden biri olan Sinop'ta ekmeğe zam yapıldı.

Afet bölgesinde ekmeğe zam 'pes' dedirtti...

Batı Karadeniz'de yaşanan sel felaketinden etkilenen şehirlerden biri olan Sinop'ta ekmeğe zam yapıldı.

19 Ağustos 2021 Perşembe 21:53
Afet bölgesinde ekmeğe zam 'pes' dedirtti...

Sel felaketinin etkileri devam ederken Sinop'ta ekmeğe zam yapıldı. Yapılan zam vatandaşların tepkisine neden oldu. Fırıncılardan gelen zam talebinin Sinop Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği'nce uygun görülmesi sonucu beyaz ekmeğe 25 kuruş, kepek ekmeğine ise 75 kuruş zam yapıldı. Kentte 250 gram beyaz ekmek 2 TL’den satılırken, geçen yıllarda beyaz ekmekle aynı fiyatta olan kepek ekmeği ise 75 kuruş zamlanarak 2 lira 50 kuruştan satılmaya başlandı. Vatandaşlar ise Sinop'ta selden etkilenen birçok vatandaş varken böyle bir zammın olmasını eleştirdi. 

Sinop Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Haydar Gündoğdu ise zam kararının Kurban Bayramı öncesi alınan bir karar olduğunu söyleyerek “Samsun ve Kastamonu’da 230 gram ekmek 2 TL’den satılıyor. Bizim kentimizde 250 gram ekmek 2 TL. Sinop’ta ekmeğin kilogram fiyatı 8 TL iken, Samsun ve Kastamonu’da ekmeğin kilogram fiyatı 9 TL. Sinop’ta ekmek fiyatı kilogram bazında diğer illere göre daha uygun. Kilogram bazında Sinop’ta ekmek fiyatı 1 TL ucuz. Ekmek üretmek için kullanılan malzemeler veya girdi maliyetleri artmakta olduğunu için fırıncı esnaflarımızdan dilekçe ile fiyat artış talebinde bulundular. Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanlığında komisyon kuruldu ve komisyon zammı tartışarak ortak karar çıkarttı. Alınan karar ve bizlere tebliğ edilen yazı ile 250 gram ekmek fiyatı 2 TL olurken kepek ekmeğinin fiyatı ise 2 lira 50 kuruş olarak belirlendi. Zaman birlik ve beraberlik günü edasıyla sel felaketi yaşayan Ayancık ve Türkeli bölgesine bazen hiç ücret talep etmeden bazen maliyetin altında ekmek gönderen fırıncı esnaflarımıza şahsım ve kurumum Esnaf Odası Başkanlığı adına çok teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
samsunlu 2021-08-20 08:24:12

kepekli ekmek maliyeti daha düşük olduğu halde neden daha pahalı satılır?

Avatar
SAMSUNLU 2021-08-20 12:53:00

Yazık ya neden biz insanlar bukadar açgözlüyüzki