banner388

Adana Valiliğinde Korkunç Patlama

Adana Valiliği önündeki otoparkta patlama meydana geldi.

Adana Valiliğinde Korkunç Patlama

Adana Valiliği önündeki otoparkta patlama meydana geldi.

24 Kasım 2016 Perşembe 09:00
Adana Valiliğinde Korkunç Patlama

Bu sabah 05.05'ta Adana'nın Merkez Seyhan İlçesindeki Döşeme Mahallesi Mehmet Nuri Sabuncu Bulvarındaki Adana Valiliği önünde bulunan açık otoparkta patlama meydana geldi. İlk belirlemelere göre teröristlerin önceden getirdiği bomba yüklü aracın tam mesai saatinin başlangısında patlatılması sonucu 2 kişi hayatını kaybederken 33 kişi de yaralandı.

Patlama şehrin büyük kısmında duyuldu, otoparktaki araçlar yandı, araçlarını park eden ve yoldan geçenler yaralanırken, valilik binası başta olmak üzere çevredeki çok sayıda binanın camları kırıldı. Polis olay mahalini güvenlik çemberine aldı ve güvenlik güçleri bombalı araçla saldırıyı düzenleyen teröristlerin yakalanması için operasyon başlattı.

VALİ SON ANDA KURTULDU

33 plakalı bomba yüklü araç, bir kadın tarafından otoparka bırakıldı ve kısa süre sonra da patlatıldı. Vali Mahmut Demirtaş'ın her zamanki geliş saatinden 5 dakika gecikmesi büyük bir şans oldu. Patlama esnasında Vali Demirtaş'ı karşılamak üzere girişte bulunan Valilik İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Kamil Eskimez ile valilik çalışanı Uğur Temur hafif şekilde yaralanırken, patlamanın ardından çalışma başlatan güvenlik güçleri çok sayıda kişiyi gözaltına aldı.

BOMBA YÜKLÜ BİR ARAÇ DAHA YAKALANDI
Bombalı saldırı sonrasında geniş çaplı araştırma başlatan Adana Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Seyhan ilçesindeki Sarıhamzalı Mahallesinde bomba yüklü bir ticari araç belirledi ve araçtan inerek polisin ’dur’ ihtarına uymak yerine kaçmayı tercih eden şahıs vurularak etkisiz hale getirildi.
 

Son Güncelleme: 24.11.2016 16:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.