banner388
banner390
banner410
banner408

7 Terörist Etkisiz Hale Getirildi

Türk Silahlı Kuvvetleri, Irak hudutunda yapılan operasyonlarda teröristlerle sıcak çatışmaya girdi

banner269

7 Terörist Etkisiz Hale Getirildi

Türk Silahlı Kuvvetleri, Irak hudutunda yapılan operasyonlarda teröristlerle sıcak çatışmaya girdi

11 Mart 2017 Cumartesi 16:19
7 Terörist Etkisiz Hale Getirildi

Yurt içine sızmaya çalışan teröristlerin belirlenmesi üzerine Uludere/Altıntepe hudut taburunda görev yapan birliklerle güvenlik korucularının beraberce gerçekleştirdiği operasyonlarda 7 terörist etkisiz hale getirildi.

Türk Silahlı Kuvvetlerinden yapılan yazılı açıklamada, Açıklamada, “Teröristlerin bulunduğu Kumar Tepe bölgesine manevra yapılarak temas devam ettirilmiş, İHA'ların desteği ile mevzileri nokta olarak tespit edilen bölücü terör örgütü mensupları saat 11.05'te uçaklar tarafından vurularak 4 terörist etkisiz hale getirilmiştir.

Müteakiben sıcak temas kararlılıkla devam ettirilerek saat 14.30'da bölücü terör örgütünün Kumar Tepe bölgesindeki yaşam alanlarına ve mevzilendikleri bölgelere girilmiş, ardından teröristlerin kaçış istikametlerini tıkamak maksadıyla hava hücum harekatı ile bir jandarma özel harekat bölüğü Aluşboğazı bölgesine indirilmiştir.

Kumar Tepe bölgesinde teröristlerin inlerinde çıkan çatışmada 3 bölücü terör örgütü mensubu daha etkisiz hale getirilmiş, toplam etkisiz hale getirilen bölücü terör örgütü mensubu sayısı 7'ye ulaşmıştır. Çatışma bölgesinde ayrıca 2 adet Doçka, 4 adet AK-47 P.Tf., bol miktarda EYP düzenekleri, çok sayı ve miktarda çeşitli mühimmat ve yaşam malzemesi ele geçirilmiştir” denildi.

Anahtar Kelimeler:
TskSamsun HaberTerörist
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.