banner388

41 yıllık muhtar geleneği bozmadı

Bayburt'ta 41 yıldır muhtarlık yapan şahıs 31 Mart yerel seçiminde 9. kez muhtar seçildi.

41 yıllık muhtar geleneği bozmadı

Bayburt'ta 41 yıldır muhtarlık yapan şahıs 31 Mart yerel seçiminde 9. kez muhtar seçildi.

03 Nisan 2019 Çarşamba 11:00
41 yıllık muhtar geleneği bozmadı

77 yaşındaki Ayhan Antika 41 yıldır muhtarlık yaptığı mahallede 9. kez muhtar seçilerek gelenği bozmadı.

Veli Şaban Mahallesi Muhtarı Ayhan Antika, Pazar günü yapılan seçimlerde 9'uncu kez muhtar seçildi. Yaklaşık 5 bin 500 kişinin yaşadığı Veli Şaban Mahallesi’nde 1978 yılından beri muhtarlık yapan Antika, 41 yıldır görevini sürdürüyor. 

1978’de baş azayken mevcut muhtarın istifa ettiğini ve onun yerine muhtar olduğunu dile getiren Antika, o günden beri mahallenin muhtarlığını yapıyor. 

Vatandaşların kendisine teveccühünün olduğunu dile getiren Antika, “Dürüst davranıyoruz. Vatandaş arasında ayrım yapmıyoruz. Onlarda bizi tercih ediyorlar. Komşularımızın hepsiyle çok iyi ilişkilerimiz var. Bu göreve geldiğim ilk gün nasıldıysa bu günde aynı şekilde davranışlarımız değişmemiştir. Elimizden geldiği kadar komşularımızın ihtiyaçlarını görüyoruz. Düğün olsun, cenaze olsun her şeyde birlikteyiz.” ifadelerini kullandı.
 
BABA MESLEĞİ 

Babasının da aynı mahalle de muhtarlık yaptığını ve onun mührünü taşıdığını anlatan Antika, “Babam 1950-58 yılları arasında bu mahallenin muhtarıydı. O zamanlar seçim vardı ama mevcut muhtar kendinden sonra kimi gösterirse o yapardı bu işi” sözcüklerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.