banner388

34 ilde FETÖ operasyonu: 70 gözaltı

Konya merkezli 34 ilde gerçekleştirilen FETÖ soruşturması kapsamında 70 askeri personel hakkında gözaltı kararı verildi.

34 ilde FETÖ operasyonu: 70 gözaltı

Konya merkezli 34 ilde gerçekleştirilen FETÖ soruşturması kapsamında 70 askeri personel hakkında gözaltı kararı verildi.

13 Aralık 2017 Çarşamba 09:44
34 ilde FETÖ operasyonu: 70 gözaltı

Konya merkezli 34 ilde gerçekleştirilen FETÖ soruşturmasında TSK görevlisi 47'si muvazzaf, 23'ü ihraç edilmiş, 70 askeri personel hakkında gözaltı kararı verildi.


Konya Cumhuriyet Başsavcılığınca, TSK içerisinde yapılanan bir kısım FETÖ silahlı terör örgütü mensubu askeri personel ve bu personele mahrem imamlık yaptıkları anlaşılan şahıslara yönelik başlatılan soruşturmalar çerçevesinde Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri itirafçıların beyanları ile askeri personelin kimlik tespiti ve deşifre çalışmalarını tamamladı.


Bugün sabah saatlerinde Konya merkezi 34 ilde Kara ve Hava Kuvvetleri Komutanlıklarında görev yapan 47'si muvazzaf, 23'ü ihraç edilmiş askeri personel hakkında gözaltı kararı verildi. Haklarında gözaltı kararı verilen askerlerden 4'ünün astsubay diğerlerinin ise subay oldukları belirtildi.


Gözaltı kararı verilen şüphelilerin daha önceki operasyonda itirafçı olan 'Mahrem Abiler' tarafından deşifre edildiği ve kripto örgüt üyesi olduğu ve Bylock kullanmadıkları öne sürüldü. Konya'da gözaltına alınan 2 şüpheli Eğitim Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilirken, ülke genelinde gözaltına alınan şüphelilerin Konya'ya getirilmesinin beklendiği açıklandı.

Anahtar Kelimeler:
KonyaFetö
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.