banner388

22 bin Jandarma alımı yapılacak! Başvuru şartları nelerdir?

Jandarma Genel Komutanlığı, yaptığı duyuruda 22 bin sözleşmeli uzman erbaş alımı yapacağını duyurdu. 2019 Jandarma alımı başvuru şartları nelerdir? Son başvuru tarihi ne zaman? Haberimizin detayında...

22 bin Jandarma alımı yapılacak! Başvuru şartları nelerdir?

Jandarma Genel Komutanlığı, yaptığı duyuruda 22 bin sözleşmeli uzman erbaş alımı yapacağını duyurdu. 2019 Jandarma alımı başvuru şartları nelerdir? Son başvuru tarihi ne zaman? Haberimizin detayında...

18 Mart 2019 Pazartesi 17:39
22 bin Jandarma alımı yapılacak! Başvuru şartları nelerdir?

Jandarma Genel Komutanlığı (JGM) tarafından yapılan duyuruda 22 bin sözleşmeli uzman erbaş alımı yapılacağı açıklandı. 2019 JGM sözleşmeli uzman erbaş alımı için başvuru tarihi ve başvuru şartları belli oldu. İşte detaylar...

2019 JGM ALIMI SON BAŞVURU TARİHİ NE ZAMAN?

2019 JGM sözleşmeli uzman erbaş alımı için başvuru tarihleri belli oldu. Uzman erbaş alımı JGM internet sitesi üzerinden ön başvuru yapmak gerekli. Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı Personel Temin Sistemi üzerinden e-Devlet kapısı vasıtasıyla e-devlet şifresi, mobil imza, e-imza, T.C. kimlik kartı veya internet bankacılığı seçeneklerinden birisi ile 19 Mart - 04 Nisan 2019 tarihleri arasında giriş yapılacaktır.

BAŞVURU KABULÜ ÖĞRENME 

Başvurusu kabul edilip seçme sınavlarına katılmaya hak kazanan aday listesinin ve sınavlarla ilgili uygulama esasları, sınav yeri, sınav tarihi ve diğer tüm duyurular www.jandarma.gov.tr, www.jsga.edu.tr ve www.dpb.gov.tr internet adreslerinden ilan edilecektir.

Başvuru kılavuzları okunmadan, internet ortamında başvuru yapılmamalıdır. Başvuru esnasındaki yapılabilecek yanlış kodlamalar ve yanlış beyanlardan, ilanların takip edilmemesinden doğacak olumsuz sonuçlardan aday sorumludur.

2019 JGM UZMAN ERBAŞ ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

a. Ön başvurular sadece, https://vatandas.jandarma.gov.tr/PTM/Giris internet adresleri

ile, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı Personel Temin Sistemi üzerinden e-Devlet kapısı vasıtasıyla yapılacaktır. İnternet ortamı dışında posta yoluyla veya şahsen yapılan başvurular dikkate alınmayacaktır.

b. Adayların "Başvuru Kılavuzunun" tamamını okuduktan sonra başvurusunu yapması gerekmektedir.

c. Başvurular, 19 Mart 2019 günü başlayıp, 04 Nisan 2019 günü saat 23:59'da sona erecektir.

ç. Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı Personel Temin Sistemi'ne e-Devlet

kapısı üzerinden e-devlet şifresi, mobil imza, e-imza, T.C. kimlik kartı veya internet bankacılığı seçeneklerinden birisi ile giriş yapılacaktır.

d. Ön başvuru yapan adaylardan çağrılma önceliklerine göre, sınav tarihi ve sınav alanlarının kapasitesi nedeniyle 40.000 aday sınavlara çağrılacaktır. Sınavlara çağrılacak adayların %50'si (20.000 kişi) 2018 yılı KPSS'den (P3, P93, P94) en az (50) puan alanlardan, %50'si (20.000) ise 2018 yılı KPSS'ye hiç girmeyenler ile sınava giren ancak (50)'nin altında puan alanlardan seçilecektir. 2018 yılı KPSS puanı (P3, P93, P94) (50)'nin altında olanlar, KPSS puanı hiç olmayanlarla birlikte değerlendirilecektir.

ADAYLARDA ARANAN NİTELİKLER 

a. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve erkek olmak,

b. Nüfus kaydına göre 04 Nisan 2019 tarihi itibarıyla yirmi (20) yaşından gün almış olmak

ve yirmi yedi (27) yaşını bitirmemiş olmak [04 Nisan 1999 (dahil) - 01 Ocak 1992 (dahil) tarihleri arasında doğanlar]

c. Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu olmak,

ç. www.jandarma.gov.tr, www.jsga.edu.tr ve www.dpb.gov.tr internet adreslerinde yayımlanan "2019 Yılı Jandarma Genel Komutanlığı Sözleşmeli Uzman Erbaş (2019-1) Kılavuzu"nda belirtilmiş olan başvuru şartlarını taşımak.

Başvuru yapmak için aşağıdaki linke tıklayınız:

https://vatandas.jandarma.gov.tr/PTM/Giris
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Emin Taşkın. 2019 2019-08-26 00:01:48

Bu güzel anıları bizlere yaşatanlardan Allah razı olsun.Ahirete intikal eden öğretmenlerimize rahmet diliyorum.Mekanları cennet olsun.Tüm camiaya ve arkadaşlarıma saygılar,selamlar,hürmetler.Emin Taşkın.Emekli Matematik Öğretmeni.YALOVA.2019