banner388

20 Ceza Puanına Dikkat

Yeni kabul edilen KHK ile disiplin hükümlerine uymayan güvenlik güçlerine meslekten atılma durumuyla karşılaşabilecek

20 Ceza Puanına Dikkat

Yeni kabul edilen KHK ile disiplin hükümlerine uymayan güvenlik güçlerine meslekten atılma durumuyla karşılaşabilecek

24 Ocak 2017 Salı 10:14
20 Ceza Puanına Dikkat

Yeni kabul edilen KHK ile disiplin hükümlerine uymayan güvenlik güçlerine meslekten atılma durumuyla karşılaşabilecek. Yeni çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnamelerle beraber bir çok yeni düzenleme hayata geçiyor. Bunlardan bir tanesi de, güvenlik güçlerinde belirlenen yeni disiplin yönetmeliği ve alınan kararlar.

682 yasayla hayat geçen KHK’lerle birlikte kolluk görevlilerinin disiplin talimatlarında değişikliğe gidildi. Bundan sonra disiplin cezalarının puan sisteminde değerlendirilmesi kararlaştırıldı. 20 ceza puanını toplayan bir memurun meslekten çıkarılmasına kadar bir çok yeni uygulama devreye giriyor. Kınama, aylıktan kesme, uyarı gibi cezalarda disiplin cezaları arasında yer alıyor. 1 yıl içinde 20 son 5 yıl içinde de 40 ceza puanı alanlar meslekten çıkarılma cezasıyla karşılaşabilecek.

Cezaları verecek yetkili makamda belirlendi

Olası durumlar karşısında cezaları verecek olan makamlarda belirlendi. Buna göre albay, general gibi üst rütbeli memurların cezalarını vali, bakan ve müsteşar tarafından cezaları belirlenirken albayın alt rütbesinde yer alan kolluk görevlilerine ise kaymakamlar cezai yetkiyi verecek makamlar olarak belirlendi.

Yeni disiplin kanunuyla kolluk personeline ceza puanı sistemi getirildi. Cezalara göre puan getirecek. Uyarı cezası 1 puan, kınama 2 puan, aylıktan kesmeyse 3 puan olarak personelin dosyasına işlenecek. Son 1 yılda 20 ceza puanı ya da 5 yıl içinde 40 ceza puanı alan meslekten çıkarılacak. Bir yıl içinde 20 disiplin cezası puanı veya en az iki farklı disiplin amirinden toplam 12 defa veya daha fazla disiplin cezası almak. Son beş yıl içinde 40 disiplin cezası puanı veya en az iki farklı disiplin amirinden toplam 25 defa veya daha fazla disiplin cezası almak.
  

Son Güncelleme: 24.01.2017 10:16
Anahtar Kelimeler:
Samsun HaberSamsun
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.