banner388

20 bin son model araç Karadeniz trafiğine çıkıyor

Trabzon'da Arap turizmini gören araç kiralama şirketleri Karadeniz 20 bin otomobil çıkartmayı hedefliyor.

20 bin son model araç Karadeniz trafiğine çıkıyor

Trabzon'da Arap turizmini gören araç kiralama şirketleri Karadeniz 20 bin otomobil çıkartmayı hedefliyor.

27 Mayıs 2018 Pazar 13:18
20 bin son model araç Karadeniz trafiğine çıkıyor

Son yıllarda Trabzon'da Arap turizminin gelişmesi ile Trabzon'da bulunan filo kiralama şirketlerine, araç kiralama şirketleri tarafından binlerce araç gönderildi.

Trabzon'da bulunana araç kiralama şirketleri boş araziler kiralayarak otoparka çevirirken, Ramazan Bayramı ve sonrası için 20 bin otomobilin trafiğe çıkması bekleniyor.


Arap turizminden faydalanmak isteyen araç filo şirketlerinin seçtikleri otomobillerin çoğunun dizel, otomatik vites ve 2018 model olduğu gözlemlendi.


YASAL 160 ADET KİRLAMA ŞİRKETİ VAR

Trabzon'da eskiden 80 adet araç kirlama firmasını bulurken şimdi ise yasal olarak 160 adet, merdiven altı firmalar ile 300 adeti buluyor.


Turizm şirketlerinin Ramazan Bayramı sonrasına hazırlık yaptıklarını ve hedeflerinin 20 bin aracı trafiğe çıkarmak olduğunu ifade eden Trabzon’da faaliyet gösteren bir oto kiralama firmasının yetkilisi olan İsmet Özpınar, “, “Bölgemizdeki turizm ve sorunları Ramazan’dan önceki kısa bir hareketlilikten sonra Ramazan sonrası için turizm şirketleri ve rent a car firmaları hazırlıklarını yapmaya başladı. Bayram sonrası Trabzon’da trafiğe, yaklaşık 20 bin araç çıkacak. Trabzon’da yol, kavşak çalışmalarının bir an önce tamamlanması gerekiyor. Ayrıca Trabzon’da turizm ile ilgili birimlerin kaçak faturalara önlem almak günü-birlik turizm işi yapan bilgi belgeye sahip olmayan kişileri bu işin dışında tutmak için önlem alınmalı. Merdiven altı kiralama firmaları TÜRSAB belgesi olmayan firma ve şahısların bu işlerden el çektirilmesi işi asıl sahiplerine terk etmeleri için denetimlerin sıklaştırılması lazım” diye konuştu.

YASAL OLMAYAN FİRMALARIN ÖNÜNE GEÇİLMELİ

Özpınar, yasallaşmamış işlevini sürdüren firmaların önüne geçilmesi gerektiğini belirterek , “Ayrıca yeni oluşan sorunlardan birisi bölgemizde her geçen gün fiyatların düşmesi rekabetin artması İstanbul, Ankara, İzmir ve Antalya gibi şehirlerden firmaların yaz sezonu için Trabzon’a gelerek bölgemizi bilmeden tanımadan bu işi yapmaya çalışıp fiyatları aşağıya çekecekleri hem şirketlerin gelir kaybına uğramasına hem de kalitenin düşmesine sebep olmaktadır. Yani yeni turizm destinasyonları oluşturmadan yeni gezi ve mesire alanları ortaya koymadan denetimleri sıklaştırıp işi bireysel yapan kişilere terk edilmesi bölgemizdeki bu turizm potansiyelini geriye götürecektir. Yetki belgesi olmayan kişilerin şahsı bireysel araçları ile tur yapma işinden vazgeçmeliler. Büyük şehirlerden Trabzon’a gelen firmaların fiyatları aşağıya çekerek bölge firmaların 3 aylık turizm sezonunu iyi değerlendirmelerine engel teşkil etmemeli. Dışarıdan gelen firmalar yazı buradaki hareketlilikten kışın kendi illerindeki hareketlilikten yararlanmak haksız bir rekabet oluşturuyor. Biz hukuksuz turizme balta vuran merdiven altı firmaların yetki belgesine sahip olmayan kişi ve kurumların bu işten el çektirilmesi gerektiğine inanıyoruz” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
okoca 2018-05-27 16:32:59

yasal olmayan firmaların kendilerini acilen yasal hale çevirmesi gerekir demiyorsunuzda, devlet bize rant sağlasın onları yok etsin diyorsunuz, sizde din kardeşisiniz doğrudur.. karşındaki yanınca sen yanmayacak zaten, bunu kavrayamadınız hala milli birlik ruhunu, ben demeye devam edin, hep beraber çekeceksiniz ceremesini, şuanda ülkede olduğu gibi..

Avatar
Veysel Yildirim 2018-05-28 08:52:10

Kara Deniz ne zamsndan beri trabzondan ibaret :Samsun karadenizin yıldızı