banner388

Çoğu insan kendi gibi olmayan insandan hoşlanmaz, onu dışlar, saygı duymaz. Fikirleri, düşünceleri, hayat görüşleri uyuşmadığı için onu ciddiye almaz. Bu şekilde o ve onun gibi düşünen insanlara karşı bir taraf oluşturur, kutuplaşma yaratır. Keza günümüzde bu kadar birbirinden hoşlanmayan insanlar var.

Kendimizden farklı olan insanlara saygı duyalım, hoşgörü gösterelim. İnsan farklılıklarıyla güzeldir. Bizi biz yapan şeyler düşüncelerimiz, fikirlerimizdir. Salt bir insan sizden farklı bir şeye destek veriyor diye ona hakaret etmek ussal bir davranış değildir, hiçbir zaman bu durumu tasvip etmem.

Ben, benden farklı düşünen insanların varlığını biliyorum, kendimi buna göre şekillendiriyorum. Farklılıklara her daim açığım, bu farklı ortamın bilincindeyim. Bilumum insanlar benim gibi düşünecek diye bir kural da yok kesinlikle.                                                               

Bunda anormal bir özellik yoktur. Ama biz toplum olarak bunlara alışkın değiliz, beceremiyoruz. Kendimiz gibi olmayanları mutlaka dışlıyoruz. Bunu da mantıklı bir şeymiş gibi lanse ediyoruz. Halbuki ne kadar absürt bir eylem olduğu aşikar.

İnsanların düşüncelerini belli bir şekle aksettirmekte oldukça saçmadır, kimsenin düşüncesini o istemediği sürece değiştirmeye çalışmayın, bırakın insanlar hayata kendi pencerelerinden bakabilsinler; mani olmayın.

Yoksa karşıdaki insana hakaret edip de ben saygı bekliyorum, bana saygı duymuyorlar minvalinde istekler boş ve çelişkilidir. Önce kendimizden başlayacağız, kendimizi düzelteceğiz. Hayata bir pencereden bakılmaz, birçok pencereden farklı şekillerde bakılır. Ama insanlarımızın çoğu kendilerini farklı pencerelere karşı kapatmıştır, onlara yönelmeyi istemez.                                                                                                                                                                                         

 Mutlak doğru olan şey sizin düşünceleriniz olmayabilir, bunu göz önünde bulundurarak karşınızdaki farklı insanı da dinlemeye tenezzül etmeniz gerekir. Farklı fikirler yeni düşünceler demektir. Bu duruma açık olun, kapalı kutu olmayın.

Hayat durağan bir yer değildir, bir gün değişebileceğinizi unutmayın. Gün gelir bugün hakaret ettiğiniz düşünceleri en iyi biçimde destekleyen siz olursunuz. Hayatta ne olacağını hiçbir zaman net biçimde kestiremezsiniz.                                                                                                                 

Siz siz olun başka insanlara yalnızca fikirlerinden dolayı hakaret etmeyin, bu mantıksız eylemi yapmayın. Bunları yapmak yerine karşıt argümanlar ile gelip onların düşüncelerini çürütmeye çalışın; boş konuşmak kimsenin düşüncelerini değiştirmez zira. İnsanları olduğu gibi, farklı oldukları biçimiyle kabul edin. Herkesin sizin gibi olmayacağı aklınızdan çıkarmayın.

Yaşadığınız yerde huzur, barış olsun istiyorsanız farklı insanlara tahammül etmek, onları kabul etmek zorundasınız. Aksi takdirde barış ve huzur istemeniz doğru olmaz, çünkü siz kendiniz insanlara barışçıl yaklaşmıyorsunuz. Perspektifinizi genişleterek, tek bir camdan bakmaktan vazgeçin. Bakış açınızı sığ ve dar durumdan çıkarın. Hayatın nasıl bir yer olduğunu iyice kavramak için bol bol kitap okuyun, tek doğrunun yalnızca siz olmadığınızı bilin.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Editör 2021-05-28 16:25:47

insanlar hayata kendi pencerelerinden bakabilsinler; mani olmayın. Deyip sonra da hayata bir pencereden bakmayın demek.
Kendine özgü bir tutarsızlık