banner388
banner390
banner410

Yıllar geçiyor ve biz yaş ALIYORUZ…Eskiden arada bir çıkan fotoğraflara bakıp ‘’hey gidi gençlik ‘’ diyerek iç geçirirdik. Ama şu akıllı telefonlardaki uygulamalar yüzünden eskiyi unutmamıza fırsat bile verilmiyor. Her perşembe geçmişe dönülüp anılar tazeleniyor, fotoğraflar yan yana konulup aradaki farklar irdeleniyor. Sadece kendimizinkileri kıyaslasak iyi ama sorun zaten diğerlerinin profillerinde kaybolanlarda. Kafada bir sürü soru ‘’acaba ne kullanıyor, yok yok kesin bir şey yaptırmıştır, kaç yaşına geldi hala gencecik’’ vs… Gelin bu hafta kendinizle ilgilenin ve zamanı durdurabilmek adına neler yapabileceğimize bir göz atın.

Yüz ovalindeki değişim yaşımızı ele verir. Bazı uygulamalar sayesinde düzgün bir çene hattı, belirgin elmacık kemiği ve pürüzsüz bir göz çevresi artık hayal değil. Önemli olan yüzünüze en uygun olanı doğaldan fazla uzaklaşmadan yapmaktır. Unutmayın amacınız bir başkasına benzemek değil daha genç görünmek olmalıdır. Dolgun dudak ya da çıkık elmacık kemiği herkese yakışmayabilir ama düşmüş kaşların kalkması ve silinmiş kaz ayaklarına kimse hayır demeyecektir.

Elmacık dolgusunun hangi durumlarda yapılacağına ve hangi deformiteleri düzeltebileceğine bir bakalım. Aslında orta yüz dolgusu demek daha doğru olacaktır çünkü sadece yanağı şekillendirmekle kalmaz gözaltında zamanla oluşan çökmeyi ve dudak her iki yanında oluşan gülme çizgisini de hafifletir. Dolgunun verdiği hacim kaldırma etkisi yaptığından çene hattında da gözle görülür bir düzelme sağlar. Dolgu yapıldığı andan itibaren etkisini fark ettirir. Kanül denilen yani iğne gibi keskin olmayan bir aparat aracılığıyla yapıldığında morarma, şişme gibi yan etkilere de rastlanmaz. Yaklaşık bir-bir buçuk yıl etki süresi olan bu uygulama için uygunluk durumunuzu ve aklınıza takılabilecek olan detayları doktorunuza danışabilirsiniz.

Sadece yüzünüzle değil ruhunuzla da zamana meydan okumanızı dilerim, iyi haftalar…

Uz.Dr. Nihal ERGEN

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.