banner388
banner390
banner410
banner408

Yerli otomobil projesi iptal mi olacak?

Yerli otomobil projesinin CEO'su Gürcan Karakaş, 'yerli otomobil projesi iptal mi olacak' sorularına cevap verdi.

banner269

Yerli otomobil projesi iptal mi olacak?

Yerli otomobil projesinin CEO'su Gürcan Karakaş, 'yerli otomobil projesi iptal mi olacak' sorularına cevap verdi.

17 Eylül 2018 Pazartesi 11:17
Yerli otomobil projesi iptal mi olacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tasarruf tedbirleri kapsamında yüzde 70-80’i tamamlanmış projelerin tamamlanacağını onun dışında yeni projelere başlanmayacağını açıkladı. Erdoğan'ın bu açıklamalarının ardından Türkiye'nin en büyük atılımları arasında yer alan 'yerli otomobil' projesine çevrildi. Yerli otomobil projesinin CEO'su Gürcan Karakaş, konu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Hürriyet yazarı Emre Özpeynirci, yerli otomobil projesinin CEO'su Gürcan Karakaş'ın "Yerli otomobil projesi iptal mi olacak" sorusuna “Bizim tarafımıza ulaşan aksi bir durum yok. Çalışmamızı planlarımız doğrultusunda sürdürüyoruz” yanıtını verdiğini aktardı.

Emre Özpeynirci, "Kanal İstanbul devam ya yerli otomobil" başlığıyla yayımlanan yazısında Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un Kanal İstanbul’un 100 günlük eylem planı içerisinde en önemli proje olduğu mesajını hatırlattı.

"5 babayiğit ve TOBB’un 3 milyar dolar yatırım yapması beklenen yerli otomobil konusunda ise henüz resmi bir açıklama yapılmadı" diyen Özpeynirci, şöyle devam etti:

"Projenin CEO’su olan Gürcan Karakaş’a mesaj atarak durumu sordum, 'Bizim tarafıımıza ulaşan aksi bir durum yok. Çalışmamızı planlarımız doğrultusunda sürdürüyoruz' cevabını verdi. Bu noktada herkesin merak ettiği, 2019 yılı sonunda prototiplerinin sergileneceğinin açıklandığı yerli otomobil projesinde bir erteleme olacak mı? Bunun cevabını en iyi Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank verecektir."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
okuyucu 2018-09-17 11:28:02

YERLİ BİSİKLET YAPARSINIZ ANCAK :)

Avatar
Vatandaş 2018-09-17 11:58:55

Ne sanıyordunuz ya, heralde iptal nerede o uçaklarımız arabalarımız felan hepsi seçim vaadleri yollarda maket polis araçları var yerli ve milli araçlarımız onlar!

Avatar
ayakkabı kutusu 2018-09-17 12:43:59

kek önemli :))

Avatar
canik-li 2018-09-17 14:22:37

Usta nerede o eski bayramlar :).Ne yerlisi ya.Koskoca Mercedes-Benz Ve Aston Martin birleşme kararı aldığı bu Dünya'da seni Ne yerlisi Allah Aşkına...Daha ortada ne çizim ne fabrika var.Koyu Akp'liyim ama çok yanlış adam var yanında..

Avatar
ayakkabı kutusu 2018-09-17 15:37:21

böyle bir proje var mıydı ki gerçi nereden bileceğim bende sadece dolarlar saklanıyor projeler başka kutudadır