banner388
banner390
banner410
banner408

Web Tapu kullanılmaya başlandı

‘Tapunun Kısayolu’ sloganı ile Tapu Kadastro Genel Müdürlüğünün hayata geçirdiği ‘Web Tapu’ uygulaması Türkiye’de de kullanılmaya başlandı.

banner269

Web Tapu kullanılmaya başlandı

‘Tapunun Kısayolu’ sloganı ile Tapu Kadastro Genel Müdürlüğünün hayata geçirdiği ‘Web Tapu’ uygulaması Türkiye’de de kullanılmaya başlandı.

30 Nisan 2018 Pazartesi 13:40
Web Tapu kullanılmaya başlandı

Tapunun Kısayolu’ sloganı ile Tapu Kadastro Genel Müdürlüğünün hayata geçirdiği ‘Web Tapu’ uygulaması Türkiye’de de kullanılmaya başlandı. Bununla birlikte artık müdürlüklere gitmeden internetten işlem ve başvuru yapılabilir, gerekli belgeleri internet üzerinden gönderilebilir hale geldi. 

Bu sistem ile işlemler internet üzerinden kolay, hızlı ve güvenilir başlatılabiliyor.

Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı konuyla ilgili, “Malikin yetki vermesi emlakçılar olarak bizler de taşınmazı inceleme ve tapu müdürlüğüne başvuru yapma yetkisine sahip olabiliyoruz. Ayrıca sistem üzerinden taşınmazların tapu kayıt ve konum bilgilerini görüntülenebiliyor. Web tapu ile malikler vekalet bile vermiş olsalar taşınmazlarını kilitleyebiliyor, tüm bu işlemlerden SMS yolu ile bilgi sahibi de oluyor. Bu sistem ile işlemler internet üzerinden kolay, hızlı ve güvenilir bir şekilde başlatılabiliyor” açıklamasında bulundu.

Haksız Rekabetinde Önüne Geçecek

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın 27 Nisan günü yaptığı Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik Taslağı Çalıştayında konunun gündeme geldiğini söyleyen Özelmacıklı, “ Çalıştay birçok sivil toplum örgütü, kurum ve kuruluşların katılımı ile gerçekleşti. Mevcut taslak üzerinde hizmet bedeli, birden fazla emlakçıya yetki verilmesi durumu, emlakçılara yetki belgesi verilmesi, ofis standartları, cayma gibi birçok konu üzerinde görüşlerimizi ilettik. Kayıt alınan ve müzakere edilen görüşler bakanlık yetkilileri tarafından tekrar incelenecek. Web tapu sistemi yönetmelik sonrasında da sadece yetkili emlak danışmanları tarafından kullanılabilecek. Bu şekilde haksız rekabetin de önüne geçilecek” diye sözlerine devam etti. 

Web Tapu Sistemi Nedir?

Özelmacıklı sistemi şöyle anlattı, “Sistem ile, internet üzerinden tapu dairesine gitmeden başvuru yapılabilmenin yanı sıra, taşınmazlarınızı görüntüleyebilir ve konumunu görebilirsiniz. Elektronik ortamda harçlarınızı ödeyebilir, taşınmazınıza işlem yapılamaz beyan tesisi fonksiyonu belirtmesi koyarak sahtecilik girişimlerine karşı önlem alabilirsiniz. Hatta bu beyan ile taşınmaz vekalet ile işlem yapmaya dahi kapatılır. Ayrıca bizim gibi emlak firmalarına taşınmaz kayıtlarını görmek için geçici süre ile yetki verebilirsiniz”. Sisteme  webtapu.tkgm.gov.tr adresinden ulaşılıyor.  

Anahtar Kelimeler:
TapuWeb Tapu
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.