banner388

Vatandaşa fatura darbesi 

31 Mart yerel seçiminin ardından zam tufanı başlamıştı. Son 1 ay içerisinde doğalgaza 2 büyük zam yapıldı. Yapılan zamlarla birlikte 100 TL'lik doğalgaz faturası 132.1 TL'ye çıktı. Vatandaşlar kış ayı ne yapacaklarını kara kara düşünmeye başladı. 

Vatandaşa fatura darbesi 

31 Mart yerel seçiminin ardından zam tufanı başlamıştı. Son 1 ay içerisinde doğalgaza 2 büyük zam yapıldı. Yapılan zamlarla birlikte 100 TL'lik doğalgaz faturası 132.1 TL'ye çıktı. Vatandaşlar kış ayı ne yapacaklarını kara kara düşünmeye başladı. 

01 Eylül 2019 Pazar 11:10
Vatandaşa fatura darbesi 

Akaryakıttan sigaraya, çaydan şekere, elektrikten doğalgaza birçok ürüne zam geldi. Haliyle kışın faturalar yaz ayına göre daha kabarık geliyor. Doğalgaza yapılan 2 büyük zamma yenisi eklenmezse 300 liralık doğalgaz faturası yapılan zamlarla 392 liraya çıkacak.

Sözcü gazetesinin haberine göre, yapılan son zamlar, hükümetin ve Merkez Bankası'nın “Enflasyon düşecek” açıklamaları ile de çelişiyor. 1 Ağustos'ta sanayi bölgeleri için de yüzde 13.73 oranında zam yapılmıştı. Bununla beraber okul servisi, taksi ve minibüs ile birlikte bazı arabalı vapur ücretleri geçen günlerde çeşitli oranlarda artırılmıştı. Elektriğe de en son temmuzda yüzde 14.98 zam yapılmıştı. CHP Ekonomi Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, zamlara sert tepki gösterdi.

TÜM DÜNYADA FİYATLAR DÜŞERKEN…

Tüm dünyada ve uluslararası piyasalarda doğalgaz fiyatlarının düştüğünü hatırlatan Öztrak, “Ona rağmen Türkiye'de doğalgaz fiyatlarında yapılan artışın iki tane önemli nedeni var. Türk Lirası'nın yabancı paralar karşısında değer kaybı, ikinci nedeni de bundan önceki zararların seçim döneminde kapatılamamış olması. Şimdi bütün gücüyle buradaki zararları tüketiciye ve sanayiciye yüklüyorlar. Bugün doğalgaza yüzde 15+15 zam yapan iktidar, dönüyor memura ve emekliye yüzde 4+4 veriyor. Bu, ülkeyi idare etmek falan değil, bu savrulmak. Yönetemiyorlar, vatandaşın sesine kulakları tıkandı diyoruz. Milleti görmüyorlar. İktisat politikası eğer insanları memnun etmiyorsa, o zaman onun adı iktisat politikası değildir. Dolayısıyla bu iktidar Türkiye'yi yönetemiyor” dedi.

PARA YANDAŞA AKIYOR

Zamların devam edeceğini vurgulayan Öztrak, “İşin kolay yanı bu. Artır vergileri, yap zamları, sonra çık ben bütçeyi dengeledim de. Zamları yapıyorsun, vergileri artırıyorsun, götürüyorsun parayı da yandaşa kaptırıyorsun. Yok yap işlet devretler, yok kamu özel işbirliği… Kendi çıkardığınız krizin, ekonomik sıkıntıların yükünü vatandaşa, esnafa, üreticiye yüklüyorsun. Dengelendik, uçuyoruz diyorlar ya, evet kendi uçan saraylarında uçuyorlar. Kendi saraylarında dinleniyorlar, zamlarla da vatandaşın canını okuyorlar. Vatandaşın sıkıntısını giderecek tedbir almak yerine, vur vatandaşın sırtına” diye konuştu. 
Kaynak Yeniçağ: Vatandaşın bütçesine fatura darbesi
 

Anahtar Kelimeler:
Fatura
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Samsun55 2019-09-01 11:21:13

Topunuzun Allah belasını versin bitirdiniz güzelim ülkeyi ve vatandaşını insanlar sıkıntıda geçim derdinden vatandaş pisikolojik bunalımda.

Avatar
Misafir 2019-09-01 21:09:15

Hala mevcut iktidara ve adaylarına oy verenler utanmıyorsa bunlardan ve hala pişmanlık duymayıp savunabiliyorlarsa olanları sorgulamalar gereken tek şey zekalarıdır.

Avatar
Mert 2019-09-01 22:58:08

Yapılacak tek şey. ...........

Avatar
bahti 2019-09-02 09:08:32

yukari'da ALLAH var diye diye biz yukari baktik.....bunar asyayi yediler

Avatar
ugur55 2019-09-02 11:23:27

rockfeller ve rochfıeld kanunları neder? biz o ülkelere yok yaptırır. köprü yaptırır yüksek maliyetli binalar diktirriz çalışanına zam verdirmeyiz arba satarız yedek parçasınız faiş fiyata veririz o ükeyi borçlandırarak esir alırız