banner388

Vagon devi iflas ediyor

Marmaray ve TCDD'nin üretim ihalesini elinde barındıran vagon firması korkordato başvurusunda bulundu.

Vagon devi iflas ediyor

Marmaray ve TCDD'nin üretim ihalesini elinde barındıran vagon firması korkordato başvurusunda bulundu.

25 Kasım 2018 Pazar 11:17
Vagon devi iflas ediyor

Yavuzlar Vagon San. ve Tic. Limited Şti. mali sıkıntılar nedeniyle konkordato başvurusunda bulundu. Marmaray ve TCDD'nin vagon ihalelerini elinde barındıran şirket konkordatonun ilan edilmesi ile projeleri yürütebileceklerini açıkladı.

Mahkeme tarafından şirkete 3 aylık geçici mühlet verildi. Mahkeme tarafından verilen karar şu ifadeler yer aldı:

"Mahkememizce; Sakarya Ticaret Sicil Müdürlüğünün 15976 nolu sicilinde kayıtlı davacı YAVUZLAR VAGON SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ hakkında 20/11/2018 tarihinden başlamak üzere 3 AY SÜRE İLE GEÇİCİ MÜHLET KARARI verildiği ve geçici konkordato komiseri olarak Sakarya Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doc. Dr. Nevran KARACA'nın atandığı, 28/02/2018 tarih, 7101 sayılı Yasa'nın 16.maddesi ile değişik İİK'nun 288.maddesi gereğince; "alacaklıların, ilandan itibaren 7 günlük kesin süre içerisinde dilekçe ile itiraz ederek konkordato mühleti verilmesini gerektiren bir hal bulunmadığını delilleri ile birlikte ileri sürebilecekleri ve bu çerçevede mahkemeden konkordato talebinin reddini isteyebilecekleri"hususu ilanen ihtar ve tebliğ olunur." 

Anahtar Kelimeler:
IflasVagonKonkordato
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.