banner388

Türkiye'nin yerli otomobili görücüye çıktı!

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG), Bilişim Vadisi'ndeki "Yeniliğe Yolculuk" buluşmasında, Türkiye'nin yerli otomobilini Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla tanıttı.

Türkiye'nin yerli otomobili görücüye çıktı!

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG), Bilişim Vadisi'ndeki "Yeniliğe Yolculuk" buluşmasında, Türkiye'nin yerli otomobilini Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla tanıttı.

27 Aralık 2019 Cuma 20:46
Türkiye'nin yerli otomobili görücüye çıktı!

Tasarımı, motoru, fiyatı ve ismi sır gibi saklanan bu milli proje, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katıldığı törenle kamuoyu ile paylaşıldı. Geçtiğimiz günlerde Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank tarafından Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu'nun (TOGG) geliştirdiği yerli araca ilişkin ilk görüntüler paylaşılmış ve büyük bir heyecan oluşmuştu. O günden bu yana da, TOGG Twitter hesabından yerli otomobilin tasarımı hakkında çeşitli fotoğraflar ve video paylaşımı yapıldı.

Ferrari ve Lamborghini'nin de tasarımcısı olarak bilinen İtalyan Pininfarina'nın bu projede de tasarım imzası bulunuyor. Türkiye'nin ilk yerli otomobili Devrim'in yanı sıra Türkiye'nin Otomobili'ne ait modüler ve elektrik güç ünitesi de tören alanında sergileniyor.

"Devrim otomobilinin önünü kestiler"

Yerli otomobilin tanıtım töreninde Cumhurbaşkanı Erdoğan da önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan; "Kaybettiğimiz 65 yılın hesabını sormayı da milletimize bırakıyoruz. Devrim otomobilinin önünü kestiler ama devrin otomobilinin önünü kesemeyecekler." dedi.

"1,5 milyonun üzerinde bir üretim seviyesine çıkardık"

Yıllardır Türkiye'nin kendi otomobilini üretmesi gerektiğini söylediğini belirten Erdoğan; "Bizim montajcılıktan çok daha iyisine layık olduğumuzu dile getiriyorum. Ülkemizi, 350 bini bile bulmayan otomotiv üretim potansiyelinden 1,5 milyonun üzerinde bir üretim seviyesine çıkardık. Bu sektördeki ihracatımız 32 milyar dolara ulaştı. Ama maalesef, kendi otomobilimizi üretme çabalarımızda uzun süre netice alamadık. Bu konuda birçok adım attık, girişimde bulunduk. Bizim hayalimiz; tüm hakları ülkemize ait olan, tasarımcılarımızın ve mühendislerimizin emekleriyle yoğrulan, milli teknolojilerle üretilen, dünyaya adımızı duyuracak bir otomobile sahip olmaktı. Bunun için bir babayiğit arıyorduk. Nihayetinde, milletimizin bu hayaline gönül veren, elini taşın altına koyan babayiğitler ortaya çıktı ve Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu'nu kurdu." diye konuştu.

"Burası Türkiye'nin Bilişim Vadisi"

Sessiz ama derinden gidildiğini söyleyen Erdoğan; "İşte bugün ön gösterim araçlarını, tam da 2 sene önce söz verdiğimiz gibi, ilk kez sizlerle paylaşıyoruz. Tabii içinde bulunduğumuz bu mekânı da özellikle seçtik. Burası Türkiye'nin Bilişim Vadisi. Burası Türkiye'nin yarınlarını şekillendirecek teknoloji üssü. Aslında biz bu tarihi günde iki mega projeyi aynı anda hayata geçiriyoruz. Hem Bilişim Vadimizin resmi açılışını gerçekleştiriyor, hem de otomobilimizin ön gösterim araçlarını sizlerle paylaşıyoruz. Bu vesileyle Sanayi ve Teknoloji Bakanımız ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği başta olmak üzere Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu'nun tüm üyelerine, projede emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum." şeklinde konuştu.

Necmettin Erbakan'ı yad etti

Daha önceki uçak, silah, motor projelerinin sürdürülmesi halinde de bugün Türkiye'nin bambaşka bir yerde bulunacağını belirten Erdoğan; "Gümüş Motor teşebbüsünden 65 yıl sonra hala motorumuzu kendimiz üretemiyor olmanın sancılarını çekiyoruz. Bu vesileyle, ülkemizin ilk motor fabrikası teşebbüsünü başlatan, sanayileşme fikrinin yılmaz savunucusu Necmettin Erbakan hocamızı da rahmetle, minnetle yad ediyorum. İnşallah farklı kurumlarımız nezdinde başlattığımız projelerimiz sonuçlandığında, birkaç yıl içinde her türlü ihtiyacımızı karşılayacak şekilde, motor meselesini de kökten çözmüş olacağız. Kaybettiğimiz 65 yılın hesabını sormayı da milletimize bırakıyoruz." dedi.

2022'de ilk araç banttan çıkacak

TOBB ve TOGG Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da açıklamalar yaparak; "2020’de marka tanıtımını 2021 de fabrika açılışı 2022’de ilk araç banttan çıkacak. Ezberleri bozacağız. Türkiye’nin otomobili 4 alanda devrim yapıyor. Bunlardan ilki işbirliği modelimiz. Farklı sektörden babyiğitleri aynı masaya topladık." diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Canik 55 2019-12-27 21:17:17

Neyin Millisi neyin yerlisi Allah Aşkına? Fabrikasını kurmadığın otomobilin neresi yerli. Yukarıda görülenler arasında Yerli ve Milli tek otomobil DEVRİM'dir. Mühendisleri Türk parçalarının tamamı yerli üretim. Milletin aklıyla oynuyorlar İtalyanlar tarafından İtalyada üretilip Türkiyeye getirildi Yerli ve Milli diye Millete yutturmaya çalışıyorlar. O aracın fiyatını açıklasınlar görelim. En az 400.000 - 450.000 TL fazlası vardır. Herkes SUV'a mı binecek?

Misafir Avatar
asıl siz bi bitmediniz 2019-12-28 16:41:46 @Canik 55

evet yaptık yerli otomobil yaptık italyanların 2017'de duyurduğu aracı kendi mühendislerimiz yaptı, peki o mühendisler kim adları nedir, bugüne kadar neden yerli otomobille alakalı bir açıklama olmadı tamamı %100 yerli ise hangi fabrikada üretildi. dün millete 2023 de seri üretime geçilecek dendi sonra neden13+6,5 yıl dendi. Bu soruların cevabını araştırmadan hemen şakşakçılar oooo yerli otomobil diyor. Yerli otobil yapın, ama bu gibi değil tamamı yerli çalıntı olmadan yapın bakın bakalım önünüzde kimse duruyor mu

Beğenmedim! (0)
Misafir Avatar
bi bitmediniz... 2019-12-28 10:58:47 @Canik 55

Sampa otomotiv samsunda birçok ülkeye araç parçası gönderiyor o parçaları alan ülkelerin araçları milli oluyorda bizimki neden olmayacak? bursada fabrika açılacak ilk araç yola çıktığında acaba ne düşüneceksin..sakın sen alıp binme olurmu

Beğenmedim! (7)
Avatar
kerami dogru 2019-12-27 20:57:21

sonun da yaptik...nerde yapamazsiniz diyenler hava da kara da ve denizde gidiyor...tesekkurler baskanim..

Avatar
Cemal 2019-12-27 21:35:20

Ben otomobili beğendim. Gayet güzel görünüyor. Fakat burada önemli olan hemen heyecana kapılmamak ve bu olayın devamını gözlemleyip fabrikalarının kurulduğunu, bayilikler ve servisler oluşturulduğunu takip etmektir. Ayrıca her olayda hayali düşman yaratarak sanki Türkiyenin muhalefetinin bu tür faydalı olayların karşısındaymış gibi gösterilmesini de kınıyorum. Yok öyle bir şey. Lütfen halkın bir kesimini diğerine karşı kışkırtmayı ve düşmanlaştırmayı bırakınız! Hayırlı olsun.

Misafir Avatar
atakumlu 2019-12-28 11:00:54 @Cemal

ama halkın bir kesimi de ne olacağını görmeden hep çamur atma derdindeler onlarda biraz olsun ılımlı olsunlar...

Beğenmedim! (4)
Avatar
onur 2019-12-28 14:32:54

şimdi bu araç numune, henüz ortada otomasyon üretim yok, taaa 2.5 yil sonra çıkacakmış ilk üretimler, haliyle el yapımı bir araç ile otomasyon üretim arasındada dünyalar kadar fark olur, otomasyon kaliteside önemlidir, birde fiyat 75bin i geçerse hiç boşuna üretmesinler, ben satın almayı düşünmem açıkcası, devlet bundan önce halkına %200 300 araç fiyatını bindirdi, halkından topladığın parayla üretip halkını kazıklamaya devam edecekseniz aynı köprü mantığı, boşuna uğraşmayın, o fabrika senin topraklarında olabilir ama senin değildir malesef, senden sonrada yok olup gitmeye mahkumdur.

Avatar
kuntemachi 55 2019-12-28 12:15:02

canik 55 sen Türk'müsün ki üzerine alınıyon. boşver ermeniler yapınca gururlanırsın.

Avatar
bi bitmediniz yazana 2019-12-28 13:54:46

asil siz bi bitmediniz gerisini yazamıyorum malesef malesef akp ağzınla kuşda tutsa yaranamaz malesef:F:F