banner388

Türkiye'de kişi başı ambalajlı su tüketimi 149 litre!

Türkiye'de 1 yıl boyunca kişi başı 68 pet ve 81 damacana olmak üzere 149 litre ambalajlı su tüketildiği açıklandı.

Türkiye'de kişi başı ambalajlı su tüketimi 149 litre!

Türkiye'de 1 yıl boyunca kişi başı 68 pet ve 81 damacana olmak üzere 149 litre ambalajlı su tüketildiği açıklandı.

31 Ekim 2019 Perşembe 22:29
Türkiye'de kişi başı ambalajlı su tüketimi 149 litre!

Dünya üzerindeki su kaynaklarının azaldığına dikkat çeken Dünya Sağlık Örgütü'nün (WHO), yayınladığı verileri inceleyen reklam ajansı B2Press'e göre 2030 yılında her 10 kişiden 4'ü su kaynağı bulamayacak. Su kaynaklarının bilinçsiz kullanımı ve kuraklıklar da eklenince, su kaynakları her yıl daha da azalıyor. Bunların yanı sıra, beşeri faktörler ve kimyasal atıkların da etkili olmasıyla su kirliliği yüzünden musluk suları tüketilemiyor.

Dakikada 1 milyar ambalajlı su!

Dünyada musluk suyunun içilememesi büyük tartışma konusu oldu. "Temiz musluk suyu" düşüncesiyle hareket eden Tapp Water platformunun da açıklamış olduğu verileri inceleyen B2Press, 2018 yılında 600 milyon evin ambalajlı su kullandığını açıkladı. Bu rakam yılda 391 milyar litreye denk geliyor. Dakikada 1 milyar ambalajlı su tüketilmiş oluyor. Plastik su şişesi kullanımı da 2022 yılında 450 milyar litreye ulaşması bekleniyor.

Suyu en çok kirletenler Çin ve ABD

Her yıl yaklaşık 840 bin kişi, kullanılan kirli su ve kirli suyun yol açtığı hastalıklar nedeniyle hayatını kaybediyor. Dünyada en çok su kirliliğine neden olan ülkeler arasında Çin, ABD, Hindistan, Japonya ve Almanya bulunuyor.

En pis ve en temiz su

Musluktan akan çeşme suyunun içilememesi konusu sadece Türkiye'de değil, dünyada da tartışma konusu. Musluk suyunun en kötü olduğu ülkelerin başında Bangladeş, Hindistan, Endonezya ve Çin yer alıyor.

Musluk suyunun en temiz olduğu ülkelerin ise;İngiltere, Kanada, Yeni Zelanda, Avustralya ve Finlandiya olduğu açıklandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.