banner388

Tüm zamanların ihracat rekoru kırıldı

 Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, "Ocak ayında ihracatımız, geçen yılın aynı ayına göre, 2 iş günü eksik olmasına rağmen, %2,5 artışla, 15 milyar 48 milyon dolar olarak gerçekleşmiştir. Bu rakam tüm zamanların en yüksek ocak ayı ihracat rakamıdır" dedi.

Tüm zamanların ihracat rekoru kırıldı

 Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, "Ocak ayında ihracatımız, geçen yılın aynı ayına göre, 2 iş günü eksik olmasına rağmen, %2,5 artışla, 15 milyar 48 milyon dolar olarak gerçekleşmiştir. Bu rakam tüm zamanların en yüksek ocak ayı ihracat rakamıdır" dedi.

02 Şubat 2021 Salı 23:10
Tüm zamanların ihracat rekoru kırıldı

Düzenelenen toplantıda 2021 yılı Ocak ayı ihracat rakamlarını açıklayan Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan,geçtiğimiz sene bakanlık olarak mal ve hizmet ihracatçılarına toplamda 3 milyar 150 milyon lira destek ödemesi gerçekleştirdiklerini, bu yıl da ihracatçılara 4,1 milyar lira destek vermeyi hedeflediklerini söyledi. Dijital pazarlama faaliyetlerine yönelik desteklerin önümüzdeki dönemde de artarak sürdürüleceğini belirten Pekcan, "2019 yılında kamuoyuyla paylaştığımız İhracat Ana Planı'nda belirlenen; 17 hedef ülke ve 5 hedef sektöre yönelik odaklanma çalışmalarımız sürdürülecek olup, bu ülkelere yönelik ihracatçılarımıza ilave destekler sağlanacaktır. Ayrıca, ihracata yönelik devlet yardımları, sanal fuarlar ve sanal ticaret heyetleri, ihracatın tabana yayılması çalışmalarımız, sanal ticaret akademisi eğitimlerimiz, KOBİ'lere yönelik Eximbank finansman imkanlarının artırılması, ticaret diplomasisi faaliyetlerimiz ve Bakanlığımızın diğer çalışmaları etkinlikle devam edecektir. Tüm bu gayret ve çalışmaların desteği ve ihracatçılarımızın her zamanki azmi ile pandemi sürecindeki gelişmelere de bağlı olarak, 2021 yılı için öngörülen 184 milyar dolarlık ihracat hedefini aşacağımızı değerlendiriyoruz." dedi.


'TÜM ZAMANLARIN EN YÜKSEK OCAK AYI RAKAMI'

Bakan Pekcan, "Ocak ayında ihracatımız geçen yılın aynı ayına göre, 2 iş günü eksik olmasına rağmen yüzde 2,5 artışla 15 milyar 48 milyon dolar olarak gerçekleşmiştir. Bu rakam tüm zamanların en yüksek ocak ayı ihracat rakamıdır. 2021 yılını böylesine önemli bir başarıyla açan tüm ihracatçılarımızı canı gönülden kutlarım. Bu rakam, ihracatımızda geçen yılın son çeyreğinde görülen büyüme sürecinin devam ettiğini göstermektedir" diye konuştu.

Ocak ayı ithalat rakamını da açıklayan Pekcan, "Ocak ayında, ithalatımız geçen senenin aynı ayına göre; yüzde 5,6 azalışla 18 milyar 123 milyon dolar olarak gerçekleşmiştir. Ocak ayı dış ticaret açığı, 3 milyar 75 milyon dolar olarak gerçekleşmiştir. Bu da geçen sene ocak ayına göre yüzde 32'lik bir azalışa karşılık gelmektedir. İhracatın ithalatı karşılama oranı, ocak ayında geçen sene ocak ayına göre 6,5 puan artışla yüzde 83 gibi yüksek bir seviyede gerçekleşmiştir. Altın hariç, ihracatın ithalatı karşılama oranı ise yüzde 87'dir" ifadesini kullandı.

Kaynak: Sabah.com
 

Anahtar Kelimeler:
TürkiyeIhracatIthalat
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Vatandaş 2021-02-03 21:02:34

Vadantas yine ac..insanlarin cebinde lira yok korkudan dogalgaz acamiyoz..Allahin gunu herseye zam..issizlik almis basini gitmis..birazda bunlari haber yapda okusun millet..bos bos sallama

Avatar
Samsun 2021-02-03 07:19:10

Yapma yaw nedegisti herseye yine zam sonuc ne bize ne faydasi var

Avatar
Misafir 2021-02-04 04:13:35

Yapma ya o malum kitledenmi sanıyorsunuz herkesi.Biz cebinize, buzdolabının, bakkalı defterine,pazar filmine ve en çokta aile bireylerinin gözlerine bakınca görüyoruz gerçeği.Yalanı kölesi olmayın utanın.

Avatar
cihan tamci 2021-02-04 05:45:28

la ruh sardan masallar...

Avatar
Emre Aksu 2021-02-04 17:35:38

Dijital Pazarlamanın önemi anlaşılıyor.