banner388

Torununa Bakan Büyükannelere Verilecek Maaş Belli Oldu

Torununa bakan büyükannelere verilecek torun maaşı belli oldu.

Torununa Bakan Büyükannelere Verilecek Maaş Belli Oldu

Torununa bakan büyükannelere verilecek torun maaşı belli oldu.

27 Ocak 2017 Cuma 12:05
Torununa Bakan Büyükannelere Verilecek Maaş Belli Oldu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, konu hakkında yapmış olduğu açıklamada torununa bakan büyükanneye asgari ücretin yüzde 30’u verileceğini belirtti. Yani bu da 420 TL demek. Yaş sınırı ise 65 olacak. Bu kapsama 5-6 bin ailenin girmesi beklenmekte. İstanbul ve Bursa'da pilot uygulama yapılacağını dile getiren Mehmet Müezzinoğlu, "Hakikaten sağlıklı, dinamik bir çocuğa bakma dinamizmi varsa hekim raporu ve değerlendirmelerden sonra onun ekonomik koşulları ne olursa olsun o desteği vereceği. Biz Kayseri, Denizli, Konya'yı da ilave etmeye çalışıyoruz. İl dağılımları da Pazartesi netleşecek. 5 bin aileye destek yapacağız. Paydaşlardan talepler geliyor. Daha farklı noktalarda uygulayacağız. Değişik illerden gelen talepleri inceleyeceğiz" dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, torun bakan büyükanneye verilecek maaşın ayrıntılarını hakkında şu açıklamalarda bulundu: 

* Annenin geliri 2 asgari ücreti geçemeyecek. 

*Büyükanne projesi 5 bin aile ile 3-4 farklı ilde uygulanacak

*Aylık değerlendirmeler yapılacak ve 1 yılın sonunda kalıcı olup olmayacağına karar verilecek

*Şubat ayı sonuna kadar talepler alınacak. 

*Mart ayı ise projenin başlama tarihi…


 

Son Güncelleme: 28.01.2017 16:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Adalet simsir 2017-01-27 20:08:38

65 yasindaki insan kendine anca bakiyo yas siniri ne bi is yapiliyo yarjm yamalak veriyosanizda yapiyosanizda dogru durust bisey yapin

Avatar
sezen tanc 2017-01-28 22:50:35

yas uygulamasi yalnis 65 yasindaki nekadar bakabilir bende torunuma bakiyorum almak icin yasmi bellicem yetkilileri dikkadine saygilar