banner388

TBMM'de EYT krizi! EYT, Asgari ücret ve Taşeron konuları görüşüldü.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) devam eden Plan ve Bütçe Komisyonu'nda emeklilikte yaşa takılanlar (EYT), asgari ücret ve taşeronların konuları görüşüldü. Bahçeli'den de EYT hakkında açıklamalar geldi, meclis karıştı.

TBMM'de EYT krizi! EYT, Asgari ücret ve Taşeron konuları görüşüldü.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) devam eden Plan ve Bütçe Komisyonu'nda emeklilikte yaşa takılanlar (EYT), asgari ücret ve taşeronların konuları görüşüldü. Bahçeli'den de EYT hakkında açıklamalar geldi, meclis karıştı.

20 Kasım 2019 Çarşamba 23:02
TBMM'de EYT krizi! EYT, Asgari ücret ve Taşeron konuları görüşüldü.

Milyonlarca vatandaşın merakla beklediği konular, TBMM'de görüşülmeye devam ediyor. Plan ve Bütçe Komisyonu'nda ele alınan konular hakkında meclis grup toplantılarında önemli açıklamalar yer aldı.

Asgari ücret Aralık ayında görüşülecek

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na ait 2020 bütçesi görüşüldü. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, asgari ücretle ilgili olarak; "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'yle geçen yıl girdiğimiz yeni dönemin ilk asgari ücret tespitini, yine geçen yıl yaptık ve yüzde 26 oranında bir iyileştirme oldu bildiğiniz gibi. Bu sene de inanıyorum ki asgari ücret, geçen seneki gibi tüm tarafların uzlaşısıyla tespit edilecektir." diye konuştu.

AK Partili üyelerin "Bin liranın altında maaş alan yok" sözlerine tepki gösteren CHP'li Kani Beko,"Asgari ücretle çalışanlar emekli olduklarında 850 lira maaş alacaklar" diyerek emekli maaşlarının da düşük olmasına işaret etti.

Asgari ücret pazarlık ve görüşmeleri, Aralık ayında yapılacak.

Devlet Bahçeli'den EYT'lilere kapalı kapı

Cumhurbaşkanı Erdoğan;geçtiğimiz günlerde gelen EYT hakkındaki sert sözleriyle, EYT konusuna kapıları kapatmıştı. TBMM'de ise Devlet Bahçeli'den Erdoğan'a destek açıklamaları geldi. Bahçeli; "Erken emeklilik yaşı iki boyutludur. Biri ekonomik yönden çok ağır yükümlülükler getiren ama altı plan hareketini, Güneydoğu'da sınırda güvenlik hareketleri, TSK'nın 1 ay kadar sınırdaki yükümlülüklerinin Türkiye açısından öenmli değerlendirmelere tabi tutulması lazım. Ciddi yük oluşturuyor. Bu konuyla ilgili bu düşüncemizi herkesle paylaşıyoruz. Gruptaki arkadaşlarımıza da söyledim. Böyle bir yükün altından kalkabilir miyiz? Yoksa toplumsal talep karşısında birtakım çevrelerin toplumun belli bir kesimini istismarına fırsat mı verelim?" diyerek Erdoğan'a destek verdi.

Bakan Selçuk'un bütçe sunumu öncesinden Türkiye'nin gündeminde olan ve çözülmesi gereken sorunların başında yer alan işsizlik, taşeron dövizleri gazetecileri CHP Milletvekilleri tarafından gösterildi. HDP milletvekilleri ise emeklilikte yaşa takılanlara (EYT) ilişkin dövizleri gösterip söz konusu kesimin sorunlarının çözülmesini talep etti.

Bakandan cevap gelmedi

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer de Plan ve Bütçe Komisyonu'nda söz alarak Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'a; "Çalışanları modern köle yaptınız. O kısma hiç girmediniz. Taşeron, EYT'li; onların derdi yok mu? Onları konuşalım Bakanım." diyerek yönelttiği soruya da Bakan Selçuk'tan cevap gelmedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hakan 2019-11-22 16:41:08

Kamu bankasında temizlik elemanı olarak çalışıyorum taş ören bizler ne olacağız kim bize sahip çıkacak bizde haklardan yararlanmak istiyoruz kadro yokmu

Avatar
Kenan 2019-11-22 17:09:05

Inanın chp olmazda şu an olanların hiç biri olmazdı örneğin askeri ücret kadro vb gibi bir akp li olarak utanıyorum bu millet vekillerinden bundan sonra oy yok bunlara bizim hakkımızı yiyen bu milletvekillerine zehir sukkum olsun inşAllah