banner388
banner390
banner410
banner408

Taşeronları sevindirecek maaş ve ikramiye 

Koronavirüs nedeniyle Haziran ayında sona eren Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmeleri Temmuz sonrasına ertelenmişti. Bazı belediye ve firmalarda görüşmeler başlarken maaş ve ikramiye konusunda taşeronları sevindirecek haberler gelmeye başladı.

banner269

Taşeronları sevindirecek maaş ve ikramiye 

Koronavirüs nedeniyle Haziran ayında sona eren Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmeleri Temmuz sonrasına ertelenmişti. Bazı belediye ve firmalarda görüşmeler başlarken maaş ve ikramiye konusunda taşeronları sevindirecek haberler gelmeye başladı.

19 Eylül 2020 Cumartesi 17:00
Taşeronları sevindirecek maaş ve ikramiye 

Çiğli Belediyesi’nde yetkili sendika arasında devam eden toplu sözleşme süreci sona erdi ve işçilere rekor zam geldi. DİSK Genel İş Sendikası Genel Başkanı Remzi Çalışkan ve Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü 'nün de katılımıyla gerçekleşen törene DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, Genel İş Sendikası İzmir 8 Nolu Şube Başkanı Deniz Şahin Gümüştekin ve işçiler katıldı. 

EN YÜKSEK ZAM

Belediye Başkanı Gümrükçü, toplu sözleşme toplantısında yaptığı açıklamada, “Burası İzmir’de değişimin başkenti olacak dedik. İzmir’in kalbi burada atacak dedik. Bugün geldiğimiz noktada TİS anlamında büyük değişim Çiğli’de ateşlendi. Bugün İzmir’de en yüksek zam oranın alındığı ilk topu sözleşme. İnşallah diğer arkadaşlara da umut olur ve onlar da Çiğli Belediyesi işçilerinin haklarına kavuşurlar.” ifadelerini kullandı.

"TAMİR ETMEK BİZE DÜŞTÜ"

Bazı işçiler arasında maaş ve hak adalet sizliği olduğunu söyleyen Gümrükçü, şu ifadeleri kullandı:

“Bu adaletsizliği aslında biz yaratmadık. Bizden önce yapılan bazı uygulamaları tamir etmek bize düştü. Bugünkü durum bu imzadan sonra en kısa sürede çözülecek. Biri yılbaşına kadar dedi, yok 1 ay bile sürmez. Yıllardır mağdur durumda olanlar vardı. Genel iş’e üye olarak bu sözleşmeden doğan haklarından eksiksiz olarak yararlanacaklar. Kadına yönelik şiddet… Çiğli’yi kadın dostu bir kent yapacağız dedik. İstanbul Sözleşmesi’nde bizim sözleşmeyi ilgilendiren ne varsa toplu sözleşmeye yansıttık. Kadınlara az bile yaptık, daha fazlasını yapacağız. Kurban Bayramı, Ramazan Bayramı bizim geleneğimiz. Burada bir hediye, ikramiye koyduk. Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran Atatürk’e saygıyla Cumhuriyet Bayramı’na da ikramiye koyduk. Biz Çiğli Belediyesiyiz, kamu kurumuyuz. İşçimiz kamu emekçisidir. Çiğli esnafına da müjdemiz var. Sözleşmeden dolayı verilecek kartlarla alışverişler Çiğli esnafından yapılacak. Burada aşağı yukarı 5 milyon gibi bir para dönecek. Dün bir anket sonucu çıktı. İlçeler arasında en yüksek beğeniyle birinci sırada Çiğli Belediyesi çıkmış. Bu sizin başarınız. Pasatamızı büyüteceğiz, ekmeğimizi paylaşacağız. Üreterek kazanacağız” a

YÜZDE 22 ZAM

Genel İş 8 Nolu Şube Başkanı Deniz Şahin Gümüştekin, ÇİBEL şirketindeki 860 işçiyi kapsayan sözleşme ile işçilerin ücretlerine yüzde 26 zam geldi. Sosyal paketlere yüzde 12 oranında zam yapıldığı belirtildi. İkinci yıl için ise enflasyon artı 2 puanlık bir zam yapılacak. Toplam zam oranının ise yüzde 22 olduğu ifade edildi. 

İKRAMİYE DE VERİLECEK

Kaynak: Kamu Bülteni

Anahtar Kelimeler:
TaşeronIkramiyeMaaşTis
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Erkan demir 2020-09-20 00:32:52

Adı kadro kendisi asgari ücret sayın devlet büyüklerimiz ülkemiz gerçekten zordurumdaysa gelin hepberaber asgari ücret alalım kamuda çalışan 4d %4 mahkum edildi belediyeler ve asgari ücretle çalışanlarbile bu kısmı geçmiş durumda yüzdelikler ve sosyal haklar ve maaşlara geçerli bir zam verilmeli artık gerçekten verilmeli durum çok vahim birhal aldı

Avatar
Cihan tancı 2020-09-20 06:46:38

Milletin. Parmağının ucuyla tuttuğu çöp poşetini belediye çalışanı bir çöpçü avuçlayarak alıyor tabiki anasının ak sütü gibi helal DİĞER BELEDİYELERE de. Örnek olsun. Tebrik ediyorum Çiğli belediye başkanını ve sendika başkanını

Avatar
Mehmet Erdoğan 2020-09-20 06:58:52

Çiğli belediyesi tüm belediyelere örnek olsun. Başkanı tebrik ediyorum. 2 yıldır bütün hakları gasbedildi belediye işçilerinin. Her tarafa yayın örnek olsun.

Avatar
Takıl 2020-09-20 10:40:33

Gün dewran döner kendinize gelince var garibana gelince yok hakkım helal değil bu konuda

Avatar
İ 2020-09-20 21:31:31

Devlet Büyüklerimiz lütfen görün artık, 1300 TL. Ye bu mevsimde insan çalıştırılmak. Biz Taşeron Sağlıkta çalışanlara Kadro verin. Bu sektörde elemana ihtiyaç var. Taşeron olayını bitirin artık. Yoksa biz bittik, kendinizi de bitirmeyin, sonra sebep aramayın biz neden gittik diye

Avatar
Devlet baba 2020-09-21 07:14:58

Bir çok işçi karıdan önce ne iş olsa yapatçrız derken kadro alanın bi tarafları kalktı. Kardeşim devlet kimseyi zorla istihdam etmiyor. Bu isyan edenler o gün koşa koşa baş vurdular kadroya geçmek için. Ha bire çöpçü örneği veriliyor, eyvAllah o da bir meslek zor bir meslek saygı duyuyorum ancak unutmayalım herkes kendi tercihini yaşıyor. Kimse bulunduğu yerde kalmak zorunda değil. Hiç bir artısı olmayan dışarıda asgari ücreti zor alacak adama ikramiye zart zurt ortalama 3500 maaş veriyor devlet, sigortasından çalmıyor. Pandemi diye parasını kesmiyor.. Bunlarda görelim.

Avatar
Seyithan Kar 2020-09-21 08:03:55

Yapılan zammı az buluyorum ,iki yıllık yüzdelik dilim düşürme ve zam alamamayi hesaplarsak %40 olmalıydı en az

Avatar
Mert bozkurt 2020-09-21 19:41:41

Bizim belediyelerde duyarmı görürmü halbuki yüzde ellisi akrabası çalışanların sanki Van veya koca eli ayrı devlet degilki halbuki hepside Yaşar'ın işçi