banner388
banner390
banner410
banner408

Taşeronları sevindirecek emsal karar Samsun'dan geldi

Yargıtay binlerce taşeronu sevindirecek emsal karara imza attı. Bir işçinin yaptığı başvuruda mali haklar itirazı kabul edilerek emsal karar verildi. 

banner269

Taşeronları sevindirecek emsal karar Samsun'dan geldi

Yargıtay binlerce taşeronu sevindirecek emsal karara imza attı. Bir işçinin yaptığı başvuruda mali haklar itirazı kabul edilerek emsal karar verildi. 

02 Eylül 2020 Çarşamba 10:44
Taşeronları sevindirecek emsal karar Samsun'dan geldi

Samsun Tarım İl Müdürlüğü bünyesinde mevsimlik işçi olarak çalışırken kadro alan Saniye K. isimli işçi 2009 yılında emekli oldu. Kadro alım sırasında işlemlerinin diğer intibak işlemlerine göre yanlış olduğunu savunan Saniye K. haklarını faiziyle geri istemek için başvuruda bulundu.

TÜM HAKLARINI FAİZİYLE İSTEDİ

İşçi hem kadroya alınırken hem de sonrasında, 2001 öncesinden mevsimlik işçi olarak çalıştığı dönemin kıdemine eklenmesi, sosyal ve özlük haklarının da buna göre düzenlenmesi gerektiğini belirterek, kendisine eksik yapılan ödemelerin tümünü faiziyle istedi.

YEREL MAHKEME RED KARARI VERDİ

İşçinin yaptığı itiraz sonrası yerel mahkeme kararını verdi ve Samsun 2. İş Mahkemesi , işçinin itirazını reddetti.

TEMYİZE GİTTİ

İşçi,, yerel mahkemenin verdiği kararı temyize götürdü. Temyiz makamı Yargıtay ise davayı kabul etti ve işçinin 2001 öncesinden mevsimlik işçi olarak çalıştığı dönemin kıdemine eklenmesi, sosyal ve özlük haklarının da buna göre düzenlenmesi gerektiğine hükmetti. 

Temyiz aşamasında ise Yargıtay 7. Hukuk Dairesi dosyayı kabul etti. Bu karar taşeron işçiler için emsal niteliğinde karar oldu.

Kaynak: Kamu Bülteni
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Katro 2020-09-05 20:52:28

Daha kadro yazmayı bilmez gelmiş litfin cimhirbiskinim diyin sisimizi der hakkınsa yalvarma mücadele et kazan katronu

Avatar
Gamze 2020-09-02 16:11:47

Hacettepe temizlik personel müdürlüğü kaldırılsın işçilere piskolojik baskı uygulanıyor haklarımızı korumuyor biz hergün tutanak tutulur hakkımızda diye işten çıkarmayla sözlü baskı uyguluyor insanları kisileştiriyor devlet yetkilerimizden rica ediyorum şu zor şartlarda bide egosu tavan yapmış müdürle uğraşıyorum dayim cumhur baskanim sayın saylık bakanım bizi bu piskolojik bakıdan kurtarın kadroyu satım cumhur başkanın vedi kendi vermiş gibi bak kadronuzdu verdim hep baskıcı hem kisileştiriyor her çok mutsuz korkuyorlar işten atar bizi diye iyi niyetli bi amir değil lütfen sesimizi dutun çok mutsuzuk

Avatar
Tugba 2020-09-03 07:49:37

Bize de verin katro. Ben göğüs hastalıkları hastanesi de çalışıyoruz çocuğumla madurum lütfen cumhur başkanım duyun sesimizi

Avatar
Geçici işci 2020-09-03 18:04:24

Verin artık tayin haklarımızı bıktık bu okul müdürlerinin baskı uygulamasından kadromuzu verin evlerinde eşlerine söz geçiremezler bizlere gelince ahkam keserler

Avatar
Durali Topkara 2020-09-03 18:05:09

MEB10aygeçici çalışıyoruz lütfen duyun sesimizi bizde diğer kurumlar gibi 12 ay çalışmak istiyoruz

Avatar
Kara 2020-09-03 23:00:37

Ağrı kyk yurdu personellerinde aynı baskı ve işçi ayrımı yapılıyor ve yakın akraba örneğin kendi çoçuğunu şöför yapmış çok eziliyoruz idareci ve memur baskılarından bıktık