banner388

Taşeronlara Ek Zam Müjdesi!

Taşeron işçilerin maaş zammına ilişkin mahkemede emsal bir karar çıktı. Buna göre taşeron işçilerin maaşlarına ek zam gelebilir.

Taşeronlara Ek Zam Müjdesi!

Taşeron işçilerin maaş zammına ilişkin mahkemede emsal bir karar çıktı. Buna göre taşeron işçilerin maaşlarına ek zam gelebilir.

22 Kasım 2019 Cuma 00:18
Taşeronlara Ek Zam Müjdesi!

Bir taşeron işçi yerel mahkemeye açmış olduğu davayı kazandı. Davada taşeron işçinin asgari ücrete göre maaşının daha yüksek olduğu ancak bu oranın kadroya geçişi sırasında düştüğünü belirtti. Maaşının asgari ücret oranına göre yeniden belirlenmesini isteyen taşeron işçinin bu talebi haklı bulundu.

Mahkeme heyeti kadroya geçmeden önce asgari ücretten yüzde 32 daha fazla alan kadroya geçtikten sonra bu oranın kaybolduğunu belirten işçiye, geçmişe dönük ödeme almasını da kararlaştırdı.  

Sendikalar uyardı

Bu duruma benzer bir davanın kadrolu 4/D statüsünde çalışan bir işçininde açmasının ardından bazı sendikalar bünyesine bağlı çalışanlara uyarılarda bulundular. Bu konuda detaylı bilgi alınması gerektiğini ifade eden sendika yetkilileri işçilerin dikkatli olması gerektiğini vurguladı.  Taşeron işçilere yönelik bu şekilde bir karar alınması ile birlikte çok sayıda işçide bu konuda umut oldu.

Ocak ayında yüzde 4 zam alacak işçiler, Haziran ayında alınacak yeni zam oranlarını da merak ediyorlar. Bu zam oranları belli olmadan önce yüzdelik dilim farkı ile maaşlarında artış yaşanmasını talep eden işçilere ise mahkemelerden çıkan kararlar umut oldu.  Bunun dışında taşeron işçilerin maaş zammı konusunda da bazı rakamlar öne çıkıyor. Bu rakamlarda taşeron işçilere 2020 Ocak ayında belli olacak asgari ücret zam oranında, maaş zammı yapılabileceği ifade ediliyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Kamil s 2019-11-22 04:19:30

Bırakın bu yalanlara milletin karnı tok yalancılar

Avatar
Atilla 2019-11-22 22:53:00

Kadroya gecen tasorenler bu ulkenin vatandasi deyil bok yikiyoruz bok hakkimizi verin hakkimi kim sorumluysa helal etmiyorum Allahtan korkmuyormusunuz biz kolemiyiz bizim cocuklarimiz yokmu okumaya haklari yokmu birakin bu uvey evlatliklari 100kisiden 4u aksatir isini diyerleri onlarin acigini kapatir biz asagi tabakayizya hizmetlimi siktiret ya insan olun insan

Avatar
Zafer 2019-11-22 20:45:22

Milli eğitimde çalışan taşeron yazın çıkış varmı

Avatar
Mehmet süslü 2019-11-22 20:52:18

Hadi ordan en fazla %6 zam olur en fazla bırakın artık insanları kandırmayı

Avatar
Hizmetli tasaron 2019-11-22 20:57:04

Zam zam zam diyorsunuz da biz neden göremiyoruz bu zamları maaş gittikçe düşüyor kimse sesimizi duymuyor miliegittim bakanımız bi gün olsun bizden bahsetmedi varlığımızdan habersizmi acaba
Şu okulların temiz olmasını isteyen herkese sesleniyorum okullarda hizmetliler var bundan haberinizi varmı acaba

Avatar
Ahmet 2019-11-22 21:20:58

Kurban bayramının mesaileri dahi verilmiyo bir kurban bayraml daha geliyo be.botrum belediyesi

Avatar
EYTliler 2019-11-22 22:26:09

ETT olunca maliyet extra zam olunca gerekli ???

Avatar
özlem çeliközlyyazında ça 2019-11-22 22:36:51

yazında çalışmak istiyoruz neden 10 ay çalışıyoruz