banner388

Taşeronlar için kritik görüşme! Maaş zammı, kadro, tis 

Taşeron işçilere yönelik TBMM kritik komisyon toplantısı yapıldı. Kadro alamayan taşeron işçiler, maaş zammı, Toplu İş Sözleşmesi (TİS) ve mali haklara yönelik flaş açıklamalara komisyonda yer verildi. İşte detaylar...

Taşeronlar için kritik görüşme! Maaş zammı, kadro, tis 

Taşeron işçilere yönelik TBMM kritik komisyon toplantısı yapıldı. Kadro alamayan taşeron işçiler, maaş zammı, Toplu İş Sözleşmesi (TİS) ve mali haklara yönelik flaş açıklamalara komisyonda yer verildi. İşte detaylar...

18 Temmuz 2020 Cumartesi 09:57
Taşeronlar için kritik görüşme! Maaş zammı, kadro, tis 

TBMM 'de önceki gün Plan ve Bütçe Komisyonu toplandı. Toplanan komisyonda gündem yeni kanun teklifiydi. İşsizlik Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi 'ni görüşen TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu 'nda kadro alamayan taşeron işçiler ile kadro alan ancak sosyal ve mali hakları verilmeyen 4/D'li işçilerin durumu dile getirildi.

275 BİN İŞÇİ KADRO ALAMADI

Komisyonda konuşan Kani Beko, kadro düzenlemesi sonrası 275 bin işçinin kapsama alınmadığı ve taşeron işçi olarak kaldığını söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

"Taşeron işçilerin kadro konusu, olağanüstü hâl dönemi 24 Aralık 2017 tarihinde, resmî gazetede yayınlanan 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameyle düzenlenmiştir. Sosyal Güvenlik Kurumu verilerin göre 750 bin kamu taşeron işçisi merkezi ve yerel yönetimlerle kadroya alınmış yaklaşık 275 bin işçi kadrosuz kalmıştır. Kamu iktisadi teşekküllerinde yani KİT ve bağlı ortaklıklarında çalışan taşeron işçiler kadroya alınmamıştır."

BELEDİYE İŞÇİLERİ NE OLACAK?

Belediye işçilerinin mağduriyetlerini dile getiren Beko, "Belediyelerde, il özel idarelerinde ve bağlı kuruluşlarda çalışanlar ise kamu işçisi olarak kadroya alınmamış, bu işçiler belediye şirketlerinde işe alınmışlardır. 696 sayılı Yasa Kanun Hükmünde Kararnameyle işçilere eşit hak ve ücretler sağlanmadığı gibi işçilerin bünyesine geçtikleri kamu idaresi ya da belediye şirketlerindeki toplu iş sözleşmesinden yararlanma da engellenmiştir. İşçilerin önemli bir kısmının geçirildikleri kamu idare ya da belediye şirketlerinin iş kolundaki sendikalara üye olma, mevcut kadrolu işçiler ya da şirket işçileriyle aynı sendika çatısı altında bir araya gelmesine de engel konulmuştur." dedi.

ZAM VE TİS

İşçilerin maaş zammı meselesine değinen Kani Beko, "696 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameyle işçilere yılda yüzde 4 artı yüzde 4 ücret artışı getirilmiştir. Bu işçilere yüzde 4 artı yüzde 4 ücret verilerek işçi kardeşlerimiz üç yıldan bu yana bu şekilde çalıştırılmıştır. Bu konuda acil olarak bir çözüm üretilmeli, kamuya geçirilen taşeron işçilere 2020 yılı sonunda kesinlikle, ekonomik, demokratik sendikal hak ve özgürlükleri kendilerine verilmelidir."

Kaynak: Kamu Bülteni

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Aydın 2020-07-19 00:22:53

Laf değil icraat bekliyoruz,belediye çalışanları olarak...

Avatar
Milli eğitim çalışanı 2020-07-19 08:43:27

Ne olacak bu halimiz kodro denildi iki ay iş den cikariliyorz ben bayanım iki çocuk ev kira yaşadığım yerde kasaba iş de Yok gelirde yok yetkililer bir çare . depresyon sebebi

Avatar
Milli eğitim çalışanı 2020-07-19 08:47:02

Kadro denilmişti oysaki ama iki aydır işden cikartildik.ev kira iki çocuk gelir yok iş yok başka çalışan yok depresyona girdik resmen .

Avatar
Taha 2020-07-19 09:12:38

Bu konu sadece belediye iscileri icin deniliyor acıklık getirseniz gunun her saati sayfanizi okuyorum ... tsk ederim

Avatar
Tugba 2020-07-19 12:24:32

Nolur verin cumhur başkanım duyun sesimizi

Avatar
Rahime 2020-07-19 13:22:50

Gerçekten aldığımız maaşla gecinemiyoruz 2 cocugumvar ikiside okuyor evim kira yetiremiyoruz lütfen bizideanlayin

Avatar
Zeynep toprak 2020-07-19 14:31:46

Bursa osmangazi belediyesi taseron işçilerin maaşı asgari ücretin de altında yol ve yemeği maaş mis gibi dahil edip yerse yi kilifina uydurmuslar rabbim hakkimizi bu hırsızlar birakmasin

Avatar
Hastane 2020-07-19 23:08:43

DEVLETIN DEVLET HASTANESI YUZDE 70 ENGELINE TAKILARAK KADRO ALAMAYAN SAGLIK CALISANLARI DUYUN DUYURUN