banner388
banner390
banner410
banner408

Taşeron işçilerin 2020 TİS tarihleri

Taşeron işçilerin maaş zammı, yüzdelik dilim, görev tanımı, tayin hakkı kapsamındaki mali ve sosyal haklar ile ile ilgili görüşmelerin başlaması bekleniyor. Konuyla ilgili Çalışma Bakanlığının ne yanıt vereceği merakla bekleniyor. Gelecek hafta ilk resmi görüşmenin yapılması ve en az birkaç toplantı yapılması beklenen görüşmelerin detayları haberimizde..

banner269

Taşeron işçilerin 2020 TİS tarihleri

Taşeron işçilerin maaş zammı, yüzdelik dilim, görev tanımı, tayin hakkı kapsamındaki mali ve sosyal haklar ile ile ilgili görüşmelerin başlaması bekleniyor. Konuyla ilgili Çalışma Bakanlığının ne yanıt vereceği merakla bekleniyor. Gelecek hafta ilk resmi görüşmenin yapılması ve en az birkaç toplantı yapılması beklenen görüşmelerin detayları haberimizde..

16 Kasım 2020 Pazartesi 12:30
Taşeron işçilerin 2020 TİS tarihleri

Taşeronlar için maaş zam oranları ve maliye sosyal haklar merakla bekleniyor. Taşeronlara yapılan iş kolu değişimleri sonrasında 2020 için TİS görüşmelerinin başlaması bekleniyor. Konuya ilgili resmi bir açıklama yapılmasa da Çalışma Bakanlığı ile Türk İş Sendikasının görüşmeler için çalışmalarının son noktasında oldukları tahmin ediliyor.

TİS TARİHLERİ NE ZAMAN?

2020 yılında Toplu İş Sözleşmelerinde gündemdeki değerlendirmelere göre Kasım ayında görüşmelerin başlaması bekleniyordu.31 Ekim tarihinde daha önceki sözleşme sürecinin sona ermesi, Aralık ayında hem Çalışma Bakanlığı'nın hemde Türk İş Sendikasının asgari ücret tespit komisyonunda yer alacak olması taşeron işçiler için gerçekleştirilecek görüşmelerin Kasım ayında yapılmasını ön plana çıkarıyordu. Fakat konu ile ilgili resmi bir açıklama henüz yapılmadı. Uzmanlar değerlendirmelerinde TİS görüşmelerinin uzun sürme ihtimaline karşı görüşmelerin Kasım ayı sona ermeden başlayacağını söylüyorlar. 

MAAŞ ZAMMI, YÜZDELİK DİLİM, TAYİN HAKKI, GÖREV TANIMI, EK ÖDEMELER

Taşeronlar için yapılan görüşmelerde ele alınacak ilk konu maaş zamları. Yüzde 4'lük oranlarla uzun süredir zam alan işçiler için yüzde 10 ile yüzde 17.5 arasında biz zam alabilecekleri ele alınıyor.  Görev tanımı olmaması nedeniyle çok büyük sıkıntı yaşayan işçiler için Türk İş Sendikası'nın konuyu ele alması bekleniyor. Ele alınması düşünülen bir diğer bir konuda tayin hakkı. Aile birliği konusunda işçilerin sorun yaşaması dava açmaları bu alanda düzenleme yapılabileceği değerlendirmelerini sağladı.

Anahtar Kelimeler:
TaşeronTisTaşeron Tis
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Asya 2020-11-16 20:27:01

Millet borç yüzünden intihar ediyor,siz hâlâ geyik yapın.Aman gariban emekçilere 3-5krş fazla vermeyin.Ülke batar sonra millet vekilleri aç kalır.

Avatar
Niyazi doğan 2020-11-17 11:46:18

Utanmıyonuz mu hergün burdan taşeronlarla alakalı yalan dolan haberler yazmaya.yaziklar olsun

Avatar
Nur 2020-11-17 11:46:36

Ne olur görev değişikliği ve tayin işi olsun mağduruz bu konularda aile birliğimiz bozulacak sıkıntılar yaşıyoruz

Avatar
mustafa 2020-11-17 13:17:25

söe gelince saglıkçı söyle saglıkçı böyle bütün gün virüslü hastalarla yuz yuze gelelim aylarca cocugumuzu kucagımıza alamayalım ama ay sonu gelince cocuga bir mama parası bulmak imkansız olsun lan gırtlaga kadar borca battık yeter artık biraz insaf edin ya biraz insaf ne yapalım yanı hırsızlık mı yapalım yoksa kafamıza mı sıkalım bizde insanız bizimde bir ailemiz cocugumuz var

Avatar
Belediye erol 2020-11-17 13:50:38

Artık verilen kadro sözünüzü tutun

Avatar
arnoldsaraydagezer 2020-11-17 14:39:02

Ben bu hükümet ve tüm yandaşlarına,milletin meclisinde kavga etmek ve uyumaktan başka bir şey yapmayan tüm milletvekillerine (a partisi b partisi veya c partisi farketmez)hakkımı haram ediyorum milletin hakkını ya gasp ederler ya da yandaşlarının ceplerini doldurularak...

Avatar
Hatice 2020-11-17 15:22:05

Aile butunlugu icin tayin hakki gelmelidir iscilerin en buyuk sorunlarindan biri calisma bakanimiz bu konu uzerinde durmali yardimci olmalidir halkina artik yasanin cikmasi lazim gec bile kalindi tayin hakki yasasinin bir an once cikarilmasi gerekir 4 d lere .

Avatar
Taşeron köle 2020-11-17 23:39:38

Zehir olsun inşAllah bizden cebinize devşirmeye çalıştığınız her kuruş para
Yahu sizi Allah'a havale ediyorum
Bir gecede yasa çıkarır maaş ınızı yüzde yirmibeş katladınız sırtını devlet baba ya yasla bize de azaptır elbette ki a b c partisi farketmez hepinize zehir olsun ben ve onca beden işçinin emekçinin cocuğun hakkını cebine koyma bak hakkımız olan paraya dokunma yoksa ALLAH'A şikayet ederiz işte o zaman anlarsın ız