banner388

Taşeron işçilere kötü haber

Taşeron işçileri kadro açıklamalarında belirtilen sınav şartıyla sarsıldı. Kadroya geçmek isteyen taşeron işçilere sınav şarkı geldi.

Taşeron işçilere kötü haber

Taşeron işçileri kadro açıklamalarında belirtilen sınav şartıyla sarsıldı. Kadroya geçmek isteyen taşeron işçilere sınav şarkı geldi.

07 Aralık 2017 Perşembe 10:52
Taşeron işçilere kötü haber

Çalışma Bakanı Jülide Sarıeroğlu, kadroya geçmek isteyen taşeron işçilerinin gireceği sınav ile ilgili açıklama yaptı. Sarıeroğlu, "Sınav, şu anda kamuda kadrolu işçilikle ilgili uygulanan bir prosedür. Bundan sonra taşeron uygulaması kalmayacağı için artık biz İŞKUR aracılığıyla Maliye Bakanlığı'mızın vereceği vizeyle kadrolu işçilerin alımını yapacağız ve burada da zaten hâlihazırdaki mevzuatımızda bir sınav kriteri var" dedi.

Bakana sınavın zor olup olmadığı sorusu üzerine "Hayır, normal, şartları gayet yapılacak işle alakalı olarak basit. Göz korkmasın yani" diye konuştu.

Kadroya alınacak personele aynı zamanda güvenlik soruşturması yapılacağını ifade eden Bakan Sarıeroğlu, "Yaşadığımız 15 Temmuz sonrasında KHK'yla yapılan düzenlemelerde bu zorunluluk getirildi, kamuda çalışmak için süreç içerisine giren herkes güvenlik soruşturmasından geçiyor, o rutin bir prosedür" dedi.

Bakan Sarıeroğlu, mevcut maaşıyla kadroya geçeceğinin altını çizerek kadroya geçme olanağını kullananların ayrıca 52 günlük bir ilave tediye ücreti olacağını da bildirdi.
 

Son Güncelleme: 07.12.2017 18:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.