banner388
banner390
banner410
banner408

Tarımda üretim duruyor!

Tarımda üretim durma noktasına geldi. Satışların durma noktasına gelmesi ile işçilerin çıkarılması haliyle üretimin yavaşlamasına, durmasına yol açıyor.

banner269

Tarımda üretim duruyor!

Tarımda üretim durma noktasına geldi. Satışların durma noktasına gelmesi ile işçilerin çıkarılması haliyle üretimin yavaşlamasına, durmasına yol açıyor.

29 Ekim 2018 Pazartesi 13:36
Tarımda üretim duruyor!

Tarım Makineleri İmalatçıları Birliği (TARMAKBİR) Yönetim Kurulu Üyesi ve Erkunt Traktör Yönetim Kurulu Başkanı Zeynep Erkunt Armağan, daha önce yaptığı açıklamada dövizde yaşanan dalgalanmanın traktör ve biçerdöver alımın durgunluk yarattığını belirtmişti.

İLK KEZ BU KADAR DURGUN BİR DÖNEM 

Türk Tarım Alet ve Makinaları İmalatçıları Birliği (TARMAKBİR) Genel Sekreteri Selami İleri ise fiyatlarının artması ile üreticinin üretiminin kısıtlanmasının orantılı olduğunu dile getirerek son 25 yıldı ilk kez bu kadar durgun bir dönemin yaşandığını ifade etti.

Dünya gazetesinden Ali Ekber Yıldırım'ın aktardığına göre, sektörde satışların durma noktasına gelmesi nedeniyle işçi çıkarma, üretimi yavaşlatma veya durdurma gibi seçeneklerin değerlendiriliyor.

Selami İleri açıklamasında "Bu dönem tarım makine ve ekipmanları için satışların en yoğun olduğu dönem olarak bilinir. Bayiler gelir çeklerini verir, ürünleri alır, en hareketli dönem yaşanırdı. Fakat bu yıl ne gelen var, ne de satış" diyor ve ekliyor: "Özellikle gübre ve diğer girdilerdeki fiyat artışı nedeniyle tüketim azaldı. Gübre satışlarının üçte bir oranında azaldığı ifade ediliyor. Bu çiftçinin üretim yapmadığı, yapamayacağı anlamına geliyor. Üretim olmayınca tarım makina ve ekipmanı da alınmıyor" ifadelerine yer verdi.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ÇETİN 2018-10-30 09:03:44

Ülke kurtuluş savaşı vermekte..kalkınma da iyi gidiyor...dünyada ve ülkemizde fırtanalar dönem dönem her zaman olmakta...fırtana da bahar da yaz da kış da ülkemizde ve dünyada her daim olmakta...karamsarlığa yapışmak zayıflık.....üretime ve yola devam.......

Avatar
Esnaf 2018-10-29 20:01:53

Çiftçimi özel sektöre öptürme sayın devlet ve yetkilileri.

Avatar
Şevki Akal 2018-10-29 22:41:09

Bu günler iyi günler fırtına kasımda başlıyacak aralıkta hissedilecel 2019 da yakacak bu millet kadar kafası çalışmayan bir millet dünyada yok