banner388

Tarım yapmak isteyene arsa verilecek!

Tarım ve Orman Bakanlığı, parçalanmış ve kullanılmayan tarım alanlarının verimli kullanılması için yaptığı çalıştaylar sonrasında "Arazi Edindirme Kurumu"nu yeniden gündeme getirdi.

Tarım yapmak isteyene arsa verilecek!

Tarım ve Orman Bakanlığı, parçalanmış ve kullanılmayan tarım alanlarının verimli kullanılması için yaptığı çalıştaylar sonrasında "Arazi Edindirme Kurumu"nu yeniden gündeme getirdi.

29 Ekim 2019 Salı 21:26
Tarım yapmak isteyene arsa verilecek!

Metodlar belirlendi

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın öncülüğüyle yedi bölgede yapılan çalıştaylar sonrasında, "Arazi Edindirme Kurumu"nun kurulma meselesi yeniden gündeme geldi. Bölgelerde yapılan çalışmaların ardından; Ankara'da bulunan ilgili kamu kurumları, üniversiteler ve STK'ların katılımıyla gerçekleşen çalıştayda, tarım arazilerinin etkin ve daha verimli kullanılabilinmesi için metodlar belirlendi. Arazilerin atıl kalmasının sebepleri masaya yatırıldı ve arazilerin küçük ve parçalı olması, mirastan kaynaklı sıkıntılar, parselde hisse meselesi, çiftçilerin yaşlanması, güvenlik problemleri ve kan davaları gibi gelişmelerin sebep olduğu tespit edildi.

'Hisse' meselesi çözülecek

Çalıştayın sonunda 2013'te de gündeme getirilen "Arazi Edindirme Kurumu"nun kurulması gündeme geldi. Bu kurum; tarım arazileri piyasasını izleyecek, tarıma dayalı sanayi tesisleriyle ortak çalışmalar yapacak, tarım yapmak isteyenlere arsa temin edecek, ‘hisse' meselesinin çözümü konusunda çalışmalar yapacak. Ayrıca gerektiğinde arazileri kendisinin alarak piyasaya girmesi, uygun alıcı veya satıcının belirlenmesine aracılık etmesi de görüşüldü. Diğer yandan, arazilerin fiyat değerlemesinde uygulanması gereken kuralların da bu kurum tarafından belirlenmesi istenildi.

Anahtar Kelimeler:
EkonomiTarımSamsunhaber
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
burak 2019-10-30 08:16:59

Ben vatandaş olarak devlet butun araziyi ustune alsın işlemek isteyene versin diye düşünüyorum bakanlık devletin arazilerini millete vermenin peşinde sonra filistin gibi toprak nerede dersiniz bizim millet paraya tapar verdiğin toprağı arap'a kuveytliye satar saptalaptal iş yapmayın...

Avatar
Türk ocağı 2019-10-30 09:58:10

Çiftçiyi öldürün şimdi de canlandırmak için yer verin atı alan Üsküdarı geçti daha bulursun yer ekecek tarım yapacak kişileri

Avatar
İdris 2019-10-30 08:40:05

Hahaaa haa. Güzel espri

Avatar
TC 2019-10-30 15:43:49

BUNUN ALTINDAN SURİYELİLERİ TOPRAK SAHİBİ YAPMA PROJESİ ÇIKARSA ŞAŞIRMAYIN

Avatar
ali acikgoz 2019-10-30 18:32:57

bulunmaz firsat hemen tarlalarin ortasina 3-5 enerji santiralleri kuralim . zengin olur uz...Allahim sen bizim yoneticilerimize akil fikir ver..ne yaptiklarinin farkinda degiller bizim verimli topraklarimiza santral kurup..milleti zehirliyorlar bir yandan tarim..

Avatar
KÖYLÜ 2019-10-30 17:15:11

KÖYLÜYÜ BİRBİRLERİNE HASIM EDECEKLER VEYA KÖYLÜNÜN ELİNDEKİ AZ DA OLSA TARLASINI ALAÇAKLAR.ÇÜNKÜ BU TOPRAKLAR AZ GELDİ GALİBA

Avatar
Ferhat 2019-10-30 17:44:34

Herkesin tarlası tapanı var bununyapanaca mazot fiyatını gübre fiyatını düşürün traktor kredisinin taksitini uzatın banka faizlerini düşürün özel bankalara uyarı verin deniz banka ziraate t e b yapıkredi çiğci mazot gübre bulamiyoki kiraladığı yeri ekşin gülü gülü dut düt bunların yaptigi

Avatar
Eses 2019-10-30 22:36:23

Bence isabetli olur paramparça birdünya arazi ar miras yüzünden boş kalan