banner388

Tapuda yeni dönem başladı

Tapuda yeni dönem hayata geçiyor. Vatandaşlar artık işlemlerini elektronik ortam üzerinden yapabilecek.

Tapuda yeni dönem başladı

Tapuda yeni dönem hayata geçiyor. Vatandaşlar artık işlemlerini elektronik ortam üzerinden yapabilecek.

29 Ağustos 2017 Salı 09:38
Tapuda yeni dönem başladı

Tapuda yeni dönem başladı. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, tapu sahiplerinin taşınmazlarını tapu müdürlüklerine gitmeden internet üzerinden yönetebileceği sistemi aktif etti. Yeni uygulama ile birlikte hem tapu müdürlüklerinin iş yükü azalacak hem de vatandaşlar daha rahat işlem yapabilecek.


Vatandaşlar işlemlerini ilk olarak web-tapu üzerinden yapacak, sonrasında ise tapu dairesine giderek imza atacak. Web tapu e-devlet üzerinden kimlik doğrulama sistemi ile birlikte kullanılabilecek. Vatandaşlar uygulama sayesinde taşınmazlarını görüntüleyebilecekler. 


Tapu sahipleri artık kuruma gitmeden önce web tapu aracılığı ile işlemleri başlatabilecek. 


SAHTECİLİĞE KARŞI ÖNLEM

Yeni sistemde dolandırıcılık ve sahteciliğe karşı güvenlik önlemleri de yer alacak. Web tapu işlemlerinin her adımında vatandaşlar sms ile bilgilendirilecek.


ÖDEMELERDE KOLAYLIK

Vatandaşlar artık belgelerini elektronik ortamdan gönderebilecek, işlemlerin tamamlanmasının ardından ise kişiye tapu harcı, döner sermaye hizmet bedeli ve işlemin tamamlanması için imza tarihi ve saati SMS olarak bildirilecek.
 

Harç ve döner sermaye gibi ödemeler ise online ortamda yapılabilecek. (Sabah)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.