banner388
banner390
banner410
banner408

Sigorta yapmayan yandı, takip ediliyor

Hazine Müsteşarlığı Sigorta Denetleme Kurulu Başkanlığı, tavan fiyat uygulaması nedeniyle sigorta yapmayan şirketleri takibe aldı. Kurallara uymayan şirketlere 5 bin ila 50 bin TL arasında ceza kesilecek.

banner269

Sigorta yapmayan yandı, takip ediliyor

Hazine Müsteşarlığı Sigorta Denetleme Kurulu Başkanlığı, tavan fiyat uygulaması nedeniyle sigorta yapmayan şirketleri takibe aldı. Kurallara uymayan şirketlere 5 bin ila 50 bin TL arasında ceza kesilecek.

18 Mayıs 2017 Perşembe 09:49
Sigorta yapmayan yandı, takip ediliyor

Hazine, tavan fiyat uygulaması ile birlikte maliyetlerin yükselmesi nedeniyle sigorta şirketlerini takibe aldı. Sigorta yapmayan şirketler yakından takip edilecek ve ceza kesilecek.


Hazine Müsteşarlığı Sigorta Denetleme Kurulu Başkanlığı, artan trafik sigortası fiyatları ile birlikte maliyetlerin artmasından dolayı hasarlı araçların sigorta işlemlerinde işi yokuşa süren ve kredi kartına taksiti kaldıran sigorta şirketlerini takibe aldı. Hazine, hem acente ekranlarından ve kendi sisteminden işletmeleri takip edecek ve sigorta yapmayanlara ceza kesecek.


“TAVAN FİYAT UYGULAMASI KALKSIN”

Özgür Sigortacılar Platformu Başkanı Neşe Demirağ, vatandaşların sigorta şirketleri nedeniyle mağdur olduklarının altını çizerek, Hazine yetkililerinin bu konuda harekete geçtiğini söyledi. Demirağ, Hazine Müsteşarlığı ekiplerinin acenteleri ziyaret ettiğini ve ortada önemli sorunların olduğunu söyledi. Sigorta Aracılar ve Acenteler Derneği Başkanı İrfan Uzun ise, şirketlerin trafik sigortası yapmama konusunda birlikte hareket ettiklerini dile getirdi. Uzun şirketlerin vatandaşa yüksek fiyatlı paketleri dayattığının altını çizerek "Acenteler ne yapacağını şaşırmış durumda. Tavan fiyatın kaldırılması için uğraşıyorlar. Zaten uygulama yılsonuna kadar ama onu beklemeye bile tahammülleri yok" dedi.


YETKİLİLER ACENTELERDEN BİLGİ ALIYOR

İsmini vermeyen bir acente, Hazine yetkililerinin ekranlarını incelediklerini, kendilerinden de durumla ilgili bilgi aldıklarını belirtti. Hazine yetkilileri ise kanuna aykırı davrananlar hakkında cezai işlem yapacaklarını söyledi. Sigortacılık Kanunu gereği şirketler sigorta yapmaktan kaçınamaz. Bu doğrultuda Sigortacılar Birliği'nin yönetmeliğinde de bu madde uyarınca, alınan kararlara uymayan üyelere 5 bin ila 50 bin lira arasında ceza kesileceği yazıyor.
 

Anahtar Kelimeler:
Sigorta
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.