banner388

Sigaraya bir yasak daha

Hükümetin sigaraya koyduğu sınırlamalara bir yenisi daha eklendi.

Sigaraya bir yasak daha

Hükümetin sigaraya koyduğu sınırlamalara bir yenisi daha eklendi.

28 Şubat 2018 Çarşamba 11:53
Sigaraya bir yasak daha

Habertürk Gazetesi sigara yasağıyla ilgili hazırlanan yasa taslağına ulaştı. Taslak sigara yasağıyla ilgili yeni kısıtlamaları ele alıyor. Sigara paketleri artık çocukların ve gençlerin ilgisini çekecek şekilde resimli veya özel tasarımlı olmayacak.

Gazete Habertürk'ten Fatmanur Boylu'nun haberine göre Sağlık Bakanı ve Samsun Milletvekili Ahmet Demircan’ın talimatı üzerine yeni taslak hazırlandı.

Taslakta yer alan düzenlemeler şu şekilde;

"* Sigara paketleri tek tip olacak.

* Türkiye’de üretilen veya ithal edilen tütün ürünlerinin paketi belli standartlarda olacak. Paketler, düz ve öngörülen standartlarda piyasaya arz edilecek.

* Sigara paketinin üzerinde sadece kutu yüzeyinin yüzde 5’ini aşmayacak puntoda markası yer alacak.

* Kutuda resim, amblem gibi görsellere yer verilemeyecek.

* Öngörülen sınırlayıcı kurallar, birden fazla paketi bir arada bulunduran tütün ürünleri için de geçerli.

* Tek tip paketler Sağlık Bakanlığı’nın belirlediği şekilde hazırlanacak.

* Yeni düzenlemeyle tütün ürünlerinin satışı da disipline edilecek. Büfelerde, marketlerde sigara satışları açıktan yapılamayacak. Kapalı dolaplar müşterinin göremeyeceği ve ulaşamayacağı noktalarda yer alacak.

* Sağlık, eğitim ve öğretim, kültür ve spor hizmeti verilen yerler ile bunların yerleşkelerinde bulunan işletmelerde de tütün ürünü satışı yapılmayacak. "

Kısıtlamaların Resmi Gazete'de yayınlandıktan 7 ay sonra uygulamaya alınacağı öğrenildi. Bu süre zarfında yetkililer gerekli çalışmaları tamamlayacak.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
lucas 2018-02-28 13:07:27

İçki şüşelerini ne yapıcaksınız acaba

Avatar
Saygı Görgü 2018-02-28 16:50:00

Millet çocuk almaya gidiyor okula kapının önünde fosur fosur sigara içiyor, stadlarda güya yasak dumandan maçı izleyemiyorsunuz. İnsanlarda anlayış ve kültür yok maalesef. Arkadaş sigara iç ama geç stadta iç tarafa 2-3 dakka maç izleme iç sigaramı gel ayıp değil mi senin canın öyle istiyor diye içmeyen insanları rahatsız ediyorsun. Bunlar eğitim ve görgü ile kazanılacak şeyler. Çok nadir de olsa böyle görgülü saygılı insanlar da çıkıyor inşAllah sayısı artar.