banner388

Sendikalar harekete geçti! Taşeronlar için kritik süreç 

Taşeron işçiler ile imzalanan Toplu İş Sözleşmesinin (TİS) süresi dolmak üzere. Binlerce taşeronun akıbetini belirleyecek TİS için sendikalar harekete geçti. Yeni sözleşmeler nasıl olacak? Taşeronlar bekledikleri haklara kavuşacak mı? İşte detaylar...

Sendikalar harekete geçti! Taşeronlar için kritik süreç 

Taşeron işçiler ile imzalanan Toplu İş Sözleşmesinin (TİS) süresi dolmak üzere. Binlerce taşeronun akıbetini belirleyecek TİS için sendikalar harekete geçti. Yeni sözleşmeler nasıl olacak? Taşeronlar bekledikleri haklara kavuşacak mı? İşte detaylar...

27 Haziran 2020 Cumartesi 19:43
Sendikalar harekete geçti! Taşeronlar için kritik süreç 

Kadroya geçen taşeron işçilerle ilgili kritik açıklamalar geldi. 2017 yılının sonunda yayımlanan Kanun Hükmünde Kararname ile işçilerin kadroya alınmasının önü açıldı. 1 Nisan 2018 tarihinden sonra işçiler kamuya alınmaya başladı. 

SABİT ZAM SORUNU

Kadroya geçmeden önce YHK kararına atılan imza ile yüzde 4+4 zam çıkmıştı. İşçilerin maaşlarına 2 yıl süre ile yüzde 4+4 zam yapılmış ve işçilerin maaşları enflasyon karşısında eridi. Sabit zam yapılması , enflasyon farkının maaşa eklenmemesi tepki çekerken , bu konuda düzenleme için yeni toplu sözleşme görüşmeleri adres gösterildi. 

BELEDİYE İŞÇİLERİNİN İLAVE TEDİYE SORUNU

Belediye bünyesinde çalışırken kadroya alınan işçiler ilave tediye ödemelerinden faydalanamıyor. Yüz binlerce işçi, bu konuda düzenleme yapılmasını ve tediye ödemelerinden faydalanmak istiyor. 

SONA ERİYOR

YHK sözleşme süresi belediye işçileri için 30 Haziran tarihinde , kamu kurum ve kuruluşları bünyesinde çalışan 4/D'li işçiler için 31 Ekim 2020 tarihinde doluyor. 

İŞ KOLU SORUNU

Kadroya geçen işçiler , kamuda işkolu sorunu yaşıyor. İşçiler , kadroya geçtikten sonra aynı işkolunda devam etti. Ancak bazı işçiler, daha önceki işkolundna farklı yerlerde çalıştırıldılar. Bu işçiler, işkolu düzenlemesi istiyor. 

SENDİKALAR HAREKETE GEÇTİ

2020 yılı toplu sözleşme görüşmeleri için geri sayımda sona gelinirken sözleşme süreci için sendikalar hazırlığa başladı. 1 Temmuz günü başlayacak süreç için sendikalar , belediyelerde örgütlü bulunan sendikalar daha önce sözleşme imzaladıkları yerlerde yetki başvurusunda bulundu. İlk defa sözleşme imzalanacak belediye şirketleri için de 1 Temmuz’dan sonra yetki başvurusu yapılacak. 

ERTELENMESİN TALEBİ

Korona sürecinde toplu sözleşmelerin 3 ay ertelenmesi kararı alınmıştı. Bu nedenle başvuruların 17 Temmuz 'a ertelenmesi bekleniyor.  Ayrıca Cumhurbaşkanının bu süreyi 3 ay daha uzatma yetkisi var. DİSK Genel-İş Sendikası Genel Başkanı Remzi Çalışkan, konu ile ilgili bir açıklama yaptı ve normalleşmenin başlaması ile toplu sözleşmenin yapılmasını istedi.

Kaynak: Kamu Bülteni

Anahtar Kelimeler:
TaşeronTis
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
onurlu Türk işçisi 2020-06-29 08:58:22

vergi dilimlerinde bir düzenlemeden bahseden yok, kıdem de geri adım atmayın kıdemi kaybetmeyin sakın, memur nasıl çatır çatır tek parçada kıdemini alıyorsa işçide alsın. bunu düzenleyin kırpmaya uğraşmayın. vergi dilimleri bizi perişan ediyor.

Avatar
cb 2020-06-29 09:01:19

cb işçilikten geldim durumları biliyorum diyor ama işçi lehine bir karar aldığını görmedik. devlet ikramiyelerinden de sgk kesmeyi kendisi başlattı. kıdemi kaldırma niyetleri ortada zaten. hep memuru kolluyorlar işçi için olumlu bir şey yok. ama gel gör ki çalışan üreten işçi

Avatar
Omer 2020-06-28 08:53:30

Sendika baskanlari biraz dik DURSUN neyin mucadelesini yaptiklarinin farkinda varsinlar ișiniz ișcilerin hakkini savunmaksa 2500tl alip aylesini gecindirmek zorunda olan insanlari aklını Dan cikarmayin
Saygilar

Avatar
4d sürünenler 2020-06-28 09:25:23

Artık çok ciddi sorun haline geldik.Bir çok çalışan, yaşadığı sorunlardan dolayı psikolojik sorunlar yaşamaya başladı. Hak hukuk ve adalet kavramları burada devreye giriyor. Bu yaşananların hesabı gerçekten verilemez inanın. Tayin hakkı farz olmuşken, diğer özlük haklarımız ve eşitliğin sağlanması vazgecilmezimiz artik.

Avatar
Sevim 2020-06-29 01:37:53

Benim eşim 12yildir çöpçüluk yapıyor bu kadar senedir hep düzelecek diye bekliyoruz artık yeter ses çıkarsan işten atarlar korkusuna sustu onla beraber bizde perişan oluyoruz sıkıntıları anlatmaya yetmez bizim gibiler anlar birşeyler olsun kimsenin kimsede hakkı kalmaz hakkında helal etmiyorum

Avatar
Hastane 2020-06-28 02:29:47

DEVLETİN DEVLET HASTANESİ YÜZDE 70 ENGELİNE TAKILARAK KADRO DIŞI KALAN SAĞLIK ÇALIŞANLARI DUYUN DUYURUN

Avatar
Umut resul 2020-06-28 08:18:31

Maaslar eridi sifir oldu eflasyon mafetti

Avatar
Tugba 2020-06-28 08:52:01

Yapmayın ya