banner388

Şarbona dikkat: 300 tır et ithal edilecek!

Et ve Süt Kurumu 300 tır kemiksiz sığır eti ithal edileceğini açıkladı. Et ithalatının açıklanmasının ardından akıllara geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan şarbon tehdidi geldi.

Şarbona dikkat: 300 tır et ithal edilecek!

Et ve Süt Kurumu 300 tır kemiksiz sığır eti ithal edileceğini açıkladı. Et ithalatının açıklanmasının ardından akıllara geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan şarbon tehdidi geldi.

03 Ekim 2018 Çarşamba 07:53
Şarbona dikkat: 300 tır et ithal edilecek!

Türkiye et ithalatına devam ediyor. Et ve Süt Kurumu 300 tır taze soğutulmuş kemiksiz sığır eti ithal edecek. Kurum, bu 300 TIR etin gümrük işlemlerinin yapılması için hizmet alım ihalesi açtı.

Dünya gazetesinden Ali Ekber Yıldırım'ın haberine göre, Et ve Süt Kurumu Tarım ve Orman Bakanlığı'nın izin verdiği veya izin vereceği ülkelerden 300 TIR taze soğutulmuş kemiksiz sığır eti ithal edecek. Et ve Süt Kurumu, bu 300 TIR etin gümrük işlemlerinin yapılması için hizmet alım ihalesi açtı. İhale için sadece 1 gün süre verilmesi ise dikkat çekti. İhale duyurusunda; "Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından ithalatına izin verilen ülkelerden 300 adet TIR Taze/Soğutulmuş Kemiksiz Sığır Eti İthalatı Gümrükleme Hizmet Alımı yapılacaktır" denildi.

Duyuruya göre, hizmet alımı için Edirne, İstanbul, Kocaeli, Trabzon ve Ankara illerinde Gümrük Müşavirliği Şubesi bulunduğunu yetkili makamlar tarafından belgelendirmiş gerçek veya tüzel kişiler teklif verebilecek. Bu şartları taşımakla birlikte Türkiye'de halen kamu ihalelerinden yasaklı konumdaki gerçek ve tüzel kişiler teklif veremeyecek.

24 SAAT SÜRE VERİLDİ

Hizmet alımı ile ilgili duyuruyu 27 Eylül 2018'de yayınlayan Et ve Süt Kurumu, ihaleye son başvuru tarihini ise 28 Eylül 2018 saat 10.00 olarak açıkladı. Bu kadar kısa sürede teklif hazırlanamayacağını belirten uzmanlar, ihalenin verileceği firmanın önceden belli olduğunu iddia etti.

AKILLARA ŞARBON VAKALARI GELDİ

300 tır et ithalatı yapılacağının ardından akıllara geçtiğimiz günlerde artış gösteren şarbon vakaları geldi. Geçtiğimiz günlerde canlı hayvan ithalatı yapılmış, bu ithalatın ardından Türkiye genelinde pek çok ilde şarbon tehdidi ortaya çıkmıştı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hasan 2018-10-03 09:44:12

Biz Türkiyedeki etin helalliğine güvenemiyoruz, ithal etin helalliğini kim garanti edecek? Millete yedirmediğiniz nane kalmadı..

Avatar
okutan 2018-10-03 08:35:09

şarbon zengin hastalığıdır artık fakir zaten et alamaz yiyemez :)

Avatar
Murat 2018-10-03 10:51:14

Domuzda getirin daha ucuz ve şarbonsuz yakişir. Helal birşeyi haketmiyor bu millet. Haram a bulaştik birkere