banner388

Sağlıkta çalışan taşeronlarda yüzdelik fark nasıl hesaplanacak? 

Dün taşerondan kadro alan sağlık işçilerini sevindirecek haber gelmişti. Taşerondan kadro alan sağlık çalışanlarına yüzdelik fark geliyor! Peki yüzdelik fark nasıl hesaplanacak? Öz Sağlık İş Sendikası'ndan konu ile ilgili flaş açıklamalar...

Sağlıkta çalışan taşeronlarda yüzdelik fark nasıl hesaplanacak? 

Dün taşerondan kadro alan sağlık işçilerini sevindirecek haber gelmişti. Taşerondan kadro alan sağlık çalışanlarına yüzdelik fark geliyor! Peki yüzdelik fark nasıl hesaplanacak? Öz Sağlık İş Sendikası'ndan konu ile ilgili flaş açıklamalar...

18 Eylül 2019 Çarşamba 11:17
Sağlıkta çalışan taşeronlarda yüzdelik fark nasıl hesaplanacak? 

Taşerondan kadroya geçen sağlık çalışanlarını sevindirecek haber. Öz İş Sendikası üyesi, yüzdelik farklar ile ilgili açtığı davayı kazandı. Emsal karar bütün taşeron işçileri ilgilendiriyor. Peki yüzdelik fark nasıl hesaplanacak? Öz İş Sendikası'ndan açıklama... 

Konu ile ilgili Öz İş Sendikası'ndan yapılan açıklama şu şekilde:

"Sağlık Bakanlığı’na bağlı İl Sağlık Müdürlüğü’nde Ambulans Şoförü olarak çalışan üyemiz adına kadroya geçmeden önce almakta olduğu asgari ücretin %36 fazlasının kadroya geçiş sonrasında da ücretine yansıtılması, bu ücretin üzerine ayrıca 01.01.2019 tarihi itibariyle yüzde 4 zam oranının uygulanması gerektiği iddiası ile üyemiz adına açtığımız dava lehimize sonuçlanmıştır. 

Karar kadroya geçmeden önce asgari ücretin yüzde ....... fazlası ile çalışan tüm üyelerimiz için emsal nitelik teşkil etmektedir.  

İlgili karara yönelik yasal süreç tamamlandıktan ve kararın kesinleşmesi ile birlikte tüm üyelerimizin ücret fark alacakları, ilgili kurumlardan adli ve idari yollardan talep edilecektir.  

Öz Sağlık-İş Sendikamız üyeleri başta olmak üzere, tüm işçi kardeşlerimizin duyurularımızı ve süreci takip etmeleri önemle rica olunur.

Öz Sağlık-İş Sendikamız üyeleri başta olmak üzere, tüm işçi kardeşlerimizin duyurularımızı ve süreci takip etmeleri önemle rica olunur."

Mahkeme ile ilgili resmi belge: 

SAĞLIKTA KADRO ALAN TAŞERONUN YÜZDELİK FARKI NASIL HESAPLANACAK? 

1 Ocak 2019 tarihinden sonra sağlıkta kadro alan taşeron işçilerin, asgari üzerinde çalıştığı yüzdelik farkı yeniden hesaplanarak zam yapılacak. 

Örneğin; asgari ücretin yüzde 10 fazlasına çalışan bir kişinin günlük yevmiyesi (85.28 TL), brüt asgari yevmiyesinin yüzde 10 fazlasına yani 93.80 TL'ye çıkarılacak. Asgari ücretin üzerinde yüzdelik fark arttıkça yapılacak zamda haliyle artmış olacak. Ayriyeten yapılacak yüzde 4'lük YHK zammı ile birlikte, asgari ücretin yüzde 10 fazlasına çalışan kişinin günlük yevmiyesi 97.55 TL olacak.

Kaynak: Kamu Bülteni
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
AHMED ARİF 2019-09-18 12:05:45

Bu haberin içeriğini iyi araştırıp , sonra haberleştirmeni öneririm. Ben de Tıp Fakültesi' nde çalışan, Sağlık - İş üyesi bir sağlıkçıyım. Kadroya geçmeden önce taşeronda iken asgari ücretin %40 fazlası ile çalışıyorduk. Kadroya geçerken sözleşmelere en son aldığımız brüt maaş yazıldı ve o şekilde kadroya geçtik. Bu bizim için büyük bir hak kaybı oldu. Yıl başından beri aylık kaybım en az 500 TL. Bize yılbaşında %4 ve 7. ayda %4 zam yapıldı toplu sözleşmeye istinaden. Bizler 6. ayda vergi dilimine girdik ve aldığımız zamlar geri gitti. Benim yılbaşından beri aldığım zam oranı %2. Ülkede açıklanan enflasyon nerede gerçek enflasyon nerede bizim aldığımız zam nerede? En azından bu emsal karar bize de uygulanırsa biraz olsun mağduriyetimiz giderilir. Bu konuyu Sağlık -İş şube başkanı İrfan Kalyoncu ile konuşmanızı tavsiye ederim.

Avatar
Osman 2019-09-19 13:13:19

Halil 20 senedir bok temizliyorum ne bedava kadrosu senin gibi düşünenler haram zıkkım olsun

Avatar
Halil 2019-09-19 11:26:03

Hühükümet muhalefet. Taşeron üzerine. Çalışma. Yapıyor. Bedavadan. Kadro. Dışarıda. İşşizler. Ordusu. Haram. Zıkkım olsun

Avatar
Ayşe tuna 2019-09-19 06:33:30

siz insanlarla oyun oynamayi birakin dunde kasim 12 ye ertelendi diye bir yazi cikti dalga gecmeyin bizlerle

Avatar
Yilmaz aktan 2019-09-19 14:43:45

Meb yok mu

Avatar
Harun 2019-09-19 19:17:35

Elektrik dağıtım a.ş şirketleri yokmu katro olayı bizlerede gelsin bizim işler çok tehlikeli gereken yerlere bildirilmeli

Avatar
Rukiye 2019-09-19 20:40:34

Ben aşçıyım asgari ücretin yüzde 20 fazlası nı alıyordum ocak 2019 da sadece asgari ücret veriyorlar geri nasıl yüzde 20 yı alanmbilirim