banner388

Otomotiv sektörü sessiz

ÖTV indiriminin gelmesiyle piyasanın canlanması beklenirken piyasada durgunluk yaşanıyor.

Otomotiv sektörü sessiz

ÖTV indiriminin gelmesiyle piyasanın canlanması beklenirken piyasada durgunluk yaşanıyor.

23 Ağustos 2021 Pazartesi 21:51
Otomotiv sektörü sessiz

Koronavirüs sebebiyle otomotiv sektöründe de duraklamalar yaşanıyor. Fabrikaların kapalı kalması vatadanşı ikici el araba piyasasına yönlendirirken ikinci el piyasasında da fiyatlar çok yüksek bulunuyor.

SATIŞ YAPILAMIYOR!

Sıfır araba piyasasında durgunluk yaşanırken ikinci el fiyatları cep yakıyor. Oto galericiler ne sıfır ne de ikinci el araç satışı yapamadıkları için yakınıyor.

"FİYATLARIN DÜŞMESİ BEKLENDİ AMA OLMADI"

33 senedir galericilik yapan Mehmet Ertuğ, 10 gündür işlerinin çok durgun olduğunu belirterek "Vatandaşlar devletin sıfır araçlara yaptığı yüzde 25 indirimden dolayı ikinci el araçlarda da fiyatların düşmesini bekledi ama bu da olmadı. Örneğin vatandaş bayilere gittiğinde araç soruyor ve belli markalardaki araçlara indirim yapıldığını öğreniyor. Ama o bahsedilen araçlar da piyasada yok. 10 günden bu yana vatandaşlar indirim beklediği için piyasada durgunluk oluştu, bu durum bize de yansıdı. 7,8 gündür işler durma noktasında, biz de can sıkıntısından sürekli araçlarımızı siliyoruz ve müşterilerimizi bekliyoruz. Şu an sektör durgun bir durumda. Bir de 1 Temmuz itibarı ile kredi faizlerini yüzde 25, yüzde 50'ye kadar indirdikleri için bu da bizim sektörü etkiledi. Fiyatlar yine ufak ufak yükseliyor, fiyatlar düşmüyor" ifadelerini kullandı.

"SIFIR İLE İKİNCİ EL ARAÇLARIN FİYATLARI SÜREKLİ YÜKSELİYOR"

Ertuğ yaptığı açıklamada "Sıfır ile ikinci el araçların fiyatları sürekli yükseliyor ve bu durum bize de yansıyor. Şu an kredi faizleri düşmediği için bu yansıma görülemiyor. Bu yansımaların görülebilmesi için devletimizden bu kredi faizlerinin indirilmesini rica ediyoruz. Eğer faiz oranları bir nebze indirilirse hem galeri sektörüne, hem de ekonomiye yansır. Şu an kredi faizi 1.90-2 gibi bir aralıkta olduğu için kimse sıfır araç alamıyor. İkinci el araçlara daha fazla ilgi oluyor." ifadelerini kullandı.

EN ÇOK OTOMATİK ARAÇLAR TERCİH EDİLİYOR

En çok tercih edilen araç modellerine değinen galerici Ertuğ, "Suv tarzı ve küçük hatchback otomatik araçlara daha fazla ilgi var. Otomatik araçları yüzde 70 oranında kadınlar tercih ediyor. Otomatik araçlar daha kolay ve daha kullanışlı olduğu için aileler daha çok bunu tercih ediyorlar" sözlerine ekledi.

Son Güncelleme: 23.08.2021 22:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
:)) 2021-08-24 12:05:20

Fiyatları kafalarına göre yükseltenler araçlarını kime satıyor acaba elinde patlamış olmasın. Tüik verileri ortada bırak araç alımını ev alan bile ciddi oranda yok artık. Bu faiz bu fırsatçılıkla kimi neye inandıracağınızı artık siz düşünün.

Avatar
cemil 2021-08-24 13:06:10

bu ülkede galericiler,halciler ve emlakçılar emek sömürüsü yapıyor.Bu üç grubu saf dışı edin bakın piyasa nasıl canlanıyor.Sıfır gelen araçları hep galericiler alıp millete şişirip satıyorlar,bir de utanmadan demiş ki 10 gündür piyasa çok durgun.utanmaz adam millet aç.

Avatar
Engin 2021-08-24 18:23:34

Yukarıda yorum yapan sürekli galericiyi sahtekar fırsatçı gibi gösteren embesil arkadaşlar Fatura kesip devlete vergi veren tek araç satıcısı galericiler.. Kendi kendine fatura kesenden birbirini kazıklayan eşiniz dostunuz çıkarttı bu piyasayı yukarı yalandan deliliğe vermeyin.. Elinizdeki çürük arabalara bak kendine 100 bin lira isteyen binici sahtekar galericiii yok yaaa pışşııkkk